gwarancja z allegro

• Autor wątku Autor wątku smichal89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

smichal89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam przedstawie sprawe najbardziej obiektywnie jak tylko mozna wiec:
Kupiłem telefon na allegro specjalnie szukałem takiego zeby była gwarancja (płacilem 600zł) no i kupiłem w od pana który prowadzi serwis i inne rzeczy do telefonów ogólnie sklep z komórkami. Towar był powystawowy ale udzielił mi na telefon 12 miesiecy gwarancji w pudełku było wszystko wraz z gwarancją sklepu. W telefonie popsuło sie kilka rzeczy (po 3 miesiacach od zakupu) odesłałem telefon do sprzedawcy i prosiłem zeby po otrzymaniu telefonu napisał maila co jest nie tak i ze w ogóle otrzymał telefon. Po około tygodniu zaczałem pisac maile ale bez odpowiedzi i zastałem pewnego razu owego Pana na gadu gadu napisałem do niego odpisał ze tego dnia przyszła spytałem jak bedzie wszystko wygladac naprawa i w ogóle, napisał ze na rozpatrzenie ma 14 dni od otrzymania telefonu poprosił o numer telefonu i oznajmił ze bedzie sie ze mną kontaktowac w sprawie naprawy. No wiec pomyslałem nie bede go wkurzac dam spokój. Dzis mineło 14 dni a tu 0 odezwu ani maila ani smsa, ani zadnego telefonu. Moge ządac jakichs roszczen lub co w takiej sytuacji mam zrobic??
Dziekuje za pomoc

Skontaktować się z gwarantem i zobaczyć w warunkach gwarancji co w tej sytuacji przewiduje - gwarancja to warunki gwaranta, moim zdaniem, nie ma co za nią gonić, ponieważ lepiej jest reklamować w ustawy (np. w Pana sytuacji).

Polecam przeczytać: http://forumprawne.org/prawa-konsumenta/57401-poradnik-konsumenta.html by Colder (szczególnie I i II - a później porównać).

Pozdrawiam :cool:

Idź do rzecznika praw konsumenta, raz do niego zadzwoni, postraszy karą na kwotę 5000zł to następnym razem będzie sie trzymał terminów

Powrót