Gwarancja z tytułu rękojmi w innym salonie sieci

• Autor wątku Autor wątku LambdaLambda
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

LambdaLambda

Użytkownik
Odpowiedzi
150
W najbliższych dniach zamierzam zgłosić niezgodność towaru z umową w jednym z salonów Apart, jednak nie mam możliwości dowieźć biżuterii do salonu, w którym dokonywałem zakupu więc zamierzam odwieźć pismo i biżuterię do najbliższego salonu. Jakiego adresata powinienem podać na druku wzywającym do wymiany towaru na nowy w takim przypadku? Centralę Apartu, salon w którym kupowałem (mimo że druk oddam gdzie indziej), czy salon w którym oddam przedmiot i druk?

Podaj najlepiej to, co masz na paragonie/fakturze. Adres nie ma większego znaczenia. Ważne jest, że adresatem pisma jest sprzedawca (firma).

P.S. Nie mieszaj pojęć gwarancja i rękojmia - to dwie różne rzeczy.

Ostatnia edycja:
Dziękuję za odpowiedź. Oczywiście w tytule nie zauważyłem błędu, miało być "Reklamacja z tytułu rękojmi", nie "Gwarancja", mea culpa :)

Czyli pominąć całkowicie część adresową na piśmie i przepisać tylko nazwę firmy czy przepisać również ten adres, mimo że nie zgodzi się z adresem w punktu gdzie będę się starał to oddać?

Moim zdaniem można pominąć kwestię adresu w piśmie reklamacyjnym. Natomiast gdyby robili problem z oddaniem rzeczy to zgodnie z przepisami możesz odesłać reklamowany przedmiot na koszt sprzedawcy przez przewoźnika.

OK, dziękuję za pomoc :)

Powrót