Gwarancja

• Autor wątku Autor wątku TheXMA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

TheXMA

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Nie wiedziałem gdzie to umieścić więc piszę tutaj:
- Wiadomo, że większość towarów podlega prawu gwarancji. Mówię tu dokładnie o sklepach tz. "firmowych" typu: nike, adidas.
Panie pracujące w tych sklepach nie moga obniżyć ceny towaru (mówię tu o targowaniu się ;P), ale jeżeli akurat jest "szef" on wiadomo - może wszystko.

W sklepie firmowym nike kupiłem sobie spodnie, kosztowały 199 zł, jednak po chwili rozmowy z "szefem" udało mi się utargować 10 zł. Zapłaciłem więc 189 zł i taka sama cena znajduje się na rachunku.

Pytania następujące:

- Czy mimo tego iż nie zapłaciłem za towar całkowitej sumy, nadal posiadam gwarancję na ten towar?
- I czy jeżeli już ją posiadam np. na okres 1 roku to czy po 11 miesiącach mogę oddać towar (oczywiście z powodu usterki) bez żadnych problemów?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc.

Pozdrawiam:

TheXMA
:)

[cytat:pouf4xn7]
- Czy mimo tego iż nie zapłaciłem za towar całkowitej sumy, nadal posiadam gwarancję na ten towar?
[/cytat:pouf4xn7]
tak, chyba ze cena zostala obnizona ze wzgledu na wade towaru, wtedy ta konkretna wada nie moze byc podstawa reklamacji

[cytat:pouf4xn7]
I czy jeżeli już ją posiadam np. na okres 1 roku to czy po 11 miesiącach mogę oddać towar (oczywiście z powodu usterki) bez żadnych problemów?
[/cytat:pouf4xn7]
jesli wada pojawi sie w 11 miesiacu uzytkowania to tak, z tym ze o sposobie zalatwienia reklamacji decyduje producent(np. moze ją naprawic)

Powrót