gwarancja

• Autor wątku Autor wątku POKUSA26
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
wiem ,jest to tak pomieszane ,że ciężko się to czyta, ale chyba nikt mi tu jasno nie udzieli informacji od A do Z, więc może mi ktoś inny pomoże w napisaniu pisma itp....
chyba dziękuję bo cóż tu mogę szukać:(

Ale co znowu jest ciężko napisane? Poradnik nie jest żadnym skomplikowanym tekstem.
Co od A do Z? Jak bardziej rozbić na "od a do z" informację, że możesz złożyć u gwaranta żądanie doprowadzenia towaru do zgodnego ze stanem takim jak podczas składania reklamacji?
Jakie pismo? Do kogo?

Nikt nie odpowie na "jak zrobić od A do Z" skoro pytałaś o to "co ci przysługuje".

Piszesz jedno, oczekujesz drugiego....

POKUSA26 napisał:
odesłano mi go 24.04.2015 można tak nazwać w kawałku gniazdo do ładowania w woreczku strunowym z nie zamkniętą klapką i jeszcze wiele rzeczy można wymieniać
Błąd. Należało sprawdzić stan komputera i nie odbierać. Jeśli jednak Gwarant poczuwa się do obowiązku nalegaj na właściwe wykonanie naprawy.

To jest jasne,że wszystko trzeba na piśmie a nie telefonicznie ,kurde skoro się znasz to pomóż a nie tylko teoria (masakra)
"piszesz jedno a oczekujesz drugiego" ????

No tak ,ale kurier nie będzie czekał kiedy ja sobie to sprawdzę tablet,wszystko wyglądało dobrze , a tu ZONK brak gniazda ,nawet nie chcą słyszeć o naprawie i tyle uszkodzenie mechaniczne i koniec..., tylko tyle,że zamontują gniazdo we właściwym miejscu,ale dale będzie niesprawne.

POKUSA26 napisał:
kurde skoro się znasz to pomóż a nie tylko teoria (masakra)
Ale kobieto! W czym pomóc???? Co chcesz zrobić? Do kogo pisać? W jakiej konkretnie sprawie?

POKUSA26 napisał:
"piszesz jedno a oczekujesz drugiego" ????

Skoro pytałaś:
POKUSA26 napisał:
i nie wiem co mi przysługuje już (mętlik w głowie)
proszę o pomoc
To skąd mam wiedzieć, że nie chcesz wiedzieć co ci przysługuje tylko chcesz pomocy w zrobieniu "czegoś"?? Pytanie tylko czego?

Mam na wszystkie trzy poniższe możliwości pisać wszystko?

nomnes napisał:
1. Możliwość żądania doprowadzenia to waru do stanu sprzed oddania do reklamacji.
2. Jak wspomniałem wcześniej: możesz zdobyć opinię rzeczoznawcy i z nią złożyć ponownie reklamację u gwaranta
3. Możesz reklamować z tytułu ustawowej niezgodności towaru z umową, czyli wszystko to co jest wskazane w Poradniku Konsumenta.

???

Nie chcesz teorii? To powinienem napisać, wydrukować wysłać za ciebie pisma?

Nie piszesz co chcesz zrobić konkretnie i w którym momencie konkretnie pomóc....

OK, SPRZĘT PO MAJÓWCE WRÓCI DO MNIE ,Z GNIAZDEM NA SWOIM MIEJSCU i tyle ,ale dalej będzie niesprawny sprzęt!!! tyle co mogą zrobić i teraz co dalej?????? gdzie i do kogo się zwrócić z tym problemem oczywiście na piśmie ,telefon nic tu nie da!!!!
może tak będzie lepiej to zrozumieć teraz? mam gwarancję jeszcze 1,5 roku i co sprzęt do kosza?

POKUSA26 napisał:
ale dalej będzie niesprawny sprzęt!!! tyle co mogą zrobić i teraz co dalej??????

Po raz trzeci, dalej możesz to:
nomnes napisał:
2. Jak wspomniałem wcześniej: możesz zdobyć opinię rzeczoznawcy i z nią złożyć ponownie reklamację u gwaranta
3. Możesz reklamować z tytułu ustawowej niezgodności towaru z umową u sprzedawcy, czyli wszystko to co jest wskazane w Poradniku Konsumenta.

Powrót