M
Maq616
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam!
Od 2 lat gram w pewną grę MMOFPS po sieci. Roi się w niej od nieuczciwych, cheatujących graczy.
Może objaśnię co to znaczy cheat, cheatujący:
Cheat - Program, dzięki któremu ingeruje się w kod gry, dzięki czemu np. zamiast zwykłego podskoku, osoba cheatująca robi skok ponad tekstury.
Cheatujący - to już każdy chyba się domyślił, osoba która używa cheatów.
W regulaminie gry to jest oczywiście zabronione, jednak administracja ma tak dużo do roboty że nie jest w stanie siedzieć w grze i łapać nieuczciwych graczy. Są oczywiście anty-cheaty. Tak, lecz zazwyczaj 1-3 dni po aktualizacji znów jest wysyp cheaterów.
Postanowiłem więc z tym walczyć!
Dnia wczorajszego byłem świadkiem używania wspomagaczy (czyt. cheatów). Mam dowód, znam imię nazwisko i adres tej osoby.
Teraz pytanie:
Czy jest jakiś zapis w Polskim prawie mówiący o cheatowaniu w grach online?
Czy po zgłoszeniu tego na policję będą jakieś efekty?
Jeśli nie ma żadnego zapisu, jak mogę wystąpić o dodanie jego do naszego i tak dość dziurawego prawa?
Z góry dziękuje za odpowiedź na zadane wyżej pytania.
Od 2 lat gram w pewną grę MMOFPS po sieci. Roi się w niej od nieuczciwych, cheatujących graczy.
Może objaśnię co to znaczy cheat, cheatujący:
Cheat - Program, dzięki któremu ingeruje się w kod gry, dzięki czemu np. zamiast zwykłego podskoku, osoba cheatująca robi skok ponad tekstury.
Cheatujący - to już każdy chyba się domyślił, osoba która używa cheatów.
W regulaminie gry to jest oczywiście zabronione, jednak administracja ma tak dużo do roboty że nie jest w stanie siedzieć w grze i łapać nieuczciwych graczy. Są oczywiście anty-cheaty. Tak, lecz zazwyczaj 1-3 dni po aktualizacji znów jest wysyp cheaterów.
Postanowiłem więc z tym walczyć!
Dnia wczorajszego byłem świadkiem używania wspomagaczy (czyt. cheatów). Mam dowód, znam imię nazwisko i adres tej osoby.
Teraz pytanie:
Czy jest jakiś zapis w Polskim prawie mówiący o cheatowaniu w grach online?
Czy po zgłoszeniu tego na policję będą jakieś efekty?
Jeśli nie ma żadnego zapisu, jak mogę wystąpić o dodanie jego do naszego i tak dość dziurawego prawa?
Z góry dziękuje za odpowiedź na zadane wyżej pytania.