HBS +

• Autor wątku Autor wątku magdalena.5
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magdalena.5

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam wszystkich!!!!mam pytanie. ostalam zarażona wirusowym zapaleniem wątroby w szpitalu. czy moge podac ten szpital do sadu o odszkodowanie??

oczywiście można dochodzić odszkodowania, ale z reguły tego typu sprawy są bardzo trudne do rozstrzygnięcia. Najważniejsza kwestia to ustalenie odpowiedzialności , bo może być tak że szpital jest jakaś jednostka budżetową i wtedy trzeba będzie pozwać Skarb państwa, kolejna kwestia to istnienie związku przyczynowego miedzy szkodą, a przyczyną .
Sprawa trudna, ale szansa na odszkodowanie jest :)

dziekuje za odpowiedz czyli jakas szansa jest

witam pani magdaleno,z własnego doświadczenia, ja też zostałam zarażona tym wirusem w szpitalu(czego jestem pewna)próbowałam z nim walczyć to było w 1992rale niestety bezskutecznie! zadawano mi takie pytania równiez jak moje wizyty u dentysty, ile razy byłam u fryzjera? czy chodziłam na basen? totalne bzdury ,sprawa trwała trzy lata bo sędzia chory bo to i tamto t znowu nowe dowody ,ja przegrałam ale pani życzę wytrwałości bo to troche potrwa i radzę wziąć dobrego adwokata bo jeśli pani wygra to i tak się to zwróci i nie poddawać się POWODZENIA!!!!!!

Powrót