Health in pregnancy grand

• Autor wątku Autor wątku martaj1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

martaj1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Prosze o odpowiedź- co zrobić w sytuacjii odmowy przyznania health in pregnancy grand?Uzasadnienie brzmi:"you’re not subject to 'immigration control''.Nie zgadzam sie z tym, poniewaz posiadam home office, pracowalam nieprzerwanie blisko 2 lata, nastepnie z przerwami i przebywam w UK ponad 3 lata!!
Ponadto na pismie z decyzja odmowną nie widnieje żaden podpis ani żadna pieczątka!!
Dziękuję za odpowiedzi!

Napisali Ci ze nie podlegasz kontroli emigracyjnej w uzasadnieniu decyzji napewno bylo wiecej i to mi jest potrzebne. Aby otrzymac ten benefit musisz posiadac status rezydenta uk - jezeli nabylas takie prawo to mozesz sie odwolac od decyzji.

Nieprzerwalne zatrudnienie oznacza, ze pracuje i masz rejstracje w systemie WRS ( liczy sie data zlozenia aplikacji) i nie mialas przez pierwszy rok wiekszej przerwy w pracy niz 30 dni oznacza to, ze jezeli zmienilas pracodawce to rejstracje WRS dla nowego pracodawcy nie zlozylas pozniej niz ustawowe 30 dni. Dluzsza przerwa oznacza, ze pelne 12 miesiecy naliczaja od nowa.

Dzieki!niestety nic wiecej nie napisali w uzasadnieniu decyzji, jej calosc zacytowałam, tylko jedno zdanie!Oczywiscie napisali, ze moge sie odwoływac w ciagu 30 dni od daty na liscie.NIe posiadam statusu rezydenta, ale gdzie pisze ze powinnam, by uzyskać ten grand?Przepracowalam wiecej niz rok nieprzerwanie dla jednego pracodawcy i mam WRS.
Odmowili mi rowniez Jobseeker's, jak wczesniej pisalam, ale po moim odwolaniu i dlugim oczekiwaniu na nowa decyzje, zostala ona rozpatrzona na moja korzysc i uznano, ze "I"m right to reside in UK", wiec nie rozumiem.
Pozdrawiam

Powrót