Help :>

• Autor wątku Autor wątku Magda80
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Magda80

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Watek, wprawdzie poruszam drugi raz ale nie wiem czy sie roznia dzialy od wolnych tamtow :/ Widze jednak ze tu sie cos wiecej dzieje a tam nie a ja naprawde pilnie potrzebuje pomocy.

Oto sytuacja:

Moj maz jest od 7 lat policjantem, ma nieposzlakowana opinie, nie mial nigdy problemow z prawem, jest dobry uczynny etc. Jednakze, tydzien temu znajomi postraszyli nas o to, ze moze w pewnej sprawie, ktora wyplynela z dawnych lat dostac wyrok w zawieszeniu (wiecej za to nie grozi). Maz na ten temat na razie nie chce rozmawiac a ja nie wiem co mu w takiej sprawie grozi. Stad moje pytania:
1) Czy policjant z wyrokiem w zawiasach, moze jeszcze pracowac w zawodzie? A jesli tak, to jakie ma na to szanse?
2) Czy podczas procesu jest zawieszany w czynnosciach?
3) Czy jesli zostanie oczyszczony z zarzutu to bedzie mialo wplyw na jakas prace?
4) Co jesli dostanie wyrok ale bez kary za niska szkodliwosc spoleczna?

Nie ma potrzeby dublować tematów. Poza tym Twoje pytanie nie dotyczy prawa karnego wykonawczego więc i z tej przyczyny tu niezbyt pasuje.

Dziekuje, przepraszam, sama nie znam sie na prawie, wiec nie wiedzialam jaki to rodzaj kodeksu karnego jest :) temat jest juz gdzies indziej wiec tam sie nim zajme :)

Powrót