Hipoteka przymusowa z kredyt inkaoso

• Autor wątku Autor wątku naddo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

naddo

Użytkownik
Odpowiedzi
54
Witam zacne forum wraz z zona mamy bardzo duzy problem a ze nie jestesmy z prawem za pan brat wiec piszemy tu morze dostaniemy fachową odpowiedz.14 01 2018 zona dostala pismo z ksiag wieczystych o wpisaniu hipoteki przymusowej na sume 10000.postanowienie w przedmiocie nadania klauzuli wykonalnosci w trybie art t788 K.P.C z 28 05 2013.Nakaz zaplaty w postepowani upominawczym z dnia 12 01 2004 wierzyciel to kredyt inkaso spółka akcyjna .I pytanie co robic zona nie miala zadnych zobowiazan wiec z kad ten dlug nie bylo zadnych wezwan z tej firmy .Na poniedzialek mamy zamowione akta sprawy z 2013 r, na te z 2004 trzeba czekac okolo miesiaca bedziemy dzis pisac skarge na orzeczenie referendarza sądowego Czy mogą nam z licytowac dom naczytałem sie troche o firmie kredyt inkaso i w wiekszosci opisów wypadaja bardzo zle Przepraszam za bledy i prosimy o pomoc w rozwiazanie tego problemu
Ps czy morze ktos z szanownego forum napisac jakis wzór tej skargi na referendarz i czy to cos da pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Był jakis nakaz w 2004 , Inkaso kupiło jakas wierzytelnosc i udali się do Sądu w 2013 r z wnioskiem o przepisanie na siebie tego nakazu zapewne.

Musicie przejżeć te akta bo nikt wam nic nie pomoże szczególnie że to nie są nowe sprawy. Nic nie wiedzieliście ani o sprawie w 2004 ani tej w 2013 r ?

Nic nie przychodzilo postanowienie w przedmiocie nadania klauzuli wykonalnosci w trybie 788 kpc jest z 28 05 2013 a nakaz zaplaty w postepowaniu upominawczym bylo 12 01 2004

Czy skarga na wpis referndarza sadowego cos da ?

naddo napisał:
Ps czy morze ktos z szanownego forum napisac jakis wzór tej skargi na referendarz i czy to cos da
odpuście sobie skargę na referendarza, zacznijcie od początku czyli od przejrzenia akt gdzie wydano nakaz zapłaty z 12.01.2004 r w szczególności zwrócić uwagę kto był powodem, na jaki adres wysłano nakaz plus pozew oraz kto go odebrał, zrobić zdjęcia telefonem wszystkich dokumentom znajdujących się w aktach sprawy tej z 2004 oraz z roku 2013 - to tak na początek,

na poniedzialek mają byc akta te z 2013 a w ciagu miesiaca te z 2004 a tak w ogóle to sygnatura pierwszych akt jest z 2003.Czy mam sie juz bac ze zlicytuja na dom bo zyjemy w tej chwili razem z dziecmi jak jeden klebek nerwów

naddo napisał:
.Czy mam sie juz bac ze zlicytuja na dom bo zyjemy w tej chwili razem z dziecmi jak jeden klebek nerwów
do licytacji droga daleka a że wpisali hipotekę przymusową mieli prawomocny tytuł wykonawczy, w ten sposób zabezpieczają swoją wierzytelność oraz motywują dłużnika do zapłaty długu,

dzieki wielkie robinson21 troche nas uspokoiles czyli tak czekamy na te akta z 2013 i pozniej tu sie pojawiamy i walczymy

w tej chwili najważniejsze jest zobaczenie akt sprawy z 2003 r, co w nich piszczy.

to dopiero za miesiac mam nadzieje ze do tego czasu nic sie nie wydarzy Mam terz rozumiec zadnych kontaktow z kredyt inkaso bo w poniedzialek dzwonilismy do nich zona ma nazwisko przez n i nie znalezli nic natomiast na kopercie bylo prze ń i tu juz bylo o bardzo pilne spotkanie bo jest pilna sprawa oczywiscie juz sie nie odzywalismy

naddo napisał:
poniedzialek dzwonilismy do nich
i co powiedzieli?
naddo napisał:
zona ma nazwisko przez n i nie znalezli nic
tego nie rozumiem?
naddo napisał:
na kopercie bylo prze ń i tu juz bylo o bardzo pilne spotkanie bo jest pilna sprawa
jeżeli otrzymaliście jakieś pismo to możesz je tu wrzucić zasłoń dane wrażliwe,

nie dostalismy zadnego pisma z kredyt inkaso tylko zadzwonilem mi nie chcieli nic powiedziec a zone i prosza o pilny ale to pilny kontakt nic wiecj juz tam niedzwonilem ,a pismo dostalismy tylko z ksiag wieczystych takie zawiadomienie o wpisaniu hipoteki przymusowej czy wstawic zdjecie tego zawiadomienia ?

naddo napisał:
na poniedzialek mają byc akta te z 2013 a w ciagu miesiaca te z 2004 a tak w ogóle to sygnatura pierwszych akt jest z 2003.Czy mam sie juz bac ze zlicytuja na dom bo zyjemy w tej chwili razem z dziecmi jak jeden klebek nerwów

Miesiąc czasu na akta z archiwum?! Już bym do Prezesa ze skargą szedł - tym bardziej kiedy sprawa ma taki charakter. Akta, które są w sądzie, w wydziale, a nawet w archiwum wydziałowym (jeżeli wydział coś takiego prowadzi) winny być w braku przeszkód ze strony ew. toku postępowania, udostępniane tego samego lub następnego dnia roboczego. Akta ze składnicy akt (tego właściwego archiwum) w przeciągu 3-5 dni roboczych. Skarga na wydział i na archiwistów tego Sądu. Co to za sąd (duże miasto, małe, duży rejon czy może okręg)?

Jak Praga - Północ to norma... Oni nawet tydzień po rozprawie nie wiedzą, czy w ogóle zapadł wyrok. A do licytacji droga bardzo daleka. Może się uda sprawę odkręcić. Ale i tak ważne są akta z 2003 roku. No no po co te 2013? Cesję obejrzeć?

digiton napisał:
No no po co te 2013? Cesję obejrzeć?
Chociażby - i zażalenie na nadanie klauzuli bo może cesja do uwalenia :) Dlatego warto sie spieszyć, żeby termin 7 dni nie minął

digiton napisał:
Jak Praga - Północ to norma... Oni nawet tydzień po rozprawie nie wiedzą, czy w ogóle zapadł wyrok. (...)

Porównałem sobie sprawozdania statystyczne mojego sądu oraz Pragi-Północ. Skandal, żeby w sądzie w którym wpływ ogółem w wydziałach cywilnych był mniejszy o 5 tysięcy spraw, czas oczekiwania na akta z archiwum był tak długi. Przepraszam za offtop, ale sytuacja jest dla mnie niepojęta. Piszcze skargi - bo to nie jest normalna rzecz, a stan głębokiej patologii. I jeszcze jak mówisz, że tydzień minie, a tam pewnie nie tylko nie wiadomo czy zapadł wyrok (i wtedy składać czy nie składać wniosku o uzasadnienie?) ale i pewnie protokoły nieopublikowane i w portalu orzeczeń nic się nie podejrzy. Czy inne warszawskie sądy o podobnym wpływie zachowują się podobnie?

Chociażby - i zażalenie na nadanie klauzuli bo może cesja do uwalenia Dlatego warto sie spieszyć, żeby termin 7 dni nie minął
Czyli zlozyć zarzalenie na orzeczenie referendarza mam rozumiec Marian.Pazdzioch
Pismo z ksiąg wieczystych odebralismy 16 01 2018 przepraszam za pomylke

Ostatnia edycja:
Powrót