F
Formelinka
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, potrzebuje pomocy. Dwa miesiące temu przyjechałem do Holandii z dziewczyna szukać pracy. Po półtorej miesiąca mieszkania po cempingach i hostelach uzbieralismy trochę pieniędzy, znaleźliśmy ogłoszenie i wynajeliśmy pokój. Osoba od której to wynajmowalismy po tygodniu zaczęła robić problemy, po czym oznajmiła nam że nie odpowiadamy jej jako najemcy i że mamy się wyprowadzić w ciągu 24H. Następnego dnia gdy byliśmy oglądać Nowy pokój wymienila po kryjomu zamki gdyż mieszka tam, pomimo tego że wszystkie nasze rzeczy były w środku, w mieszkaniu. Zapłacone było z góry za dwa tygodnie 275e, więc powinna nam oddać za nieprzemieszkany tydzień. Wyprowadzilismy się w sobotę, pieniądze obiecała nam oddać w poniedziałek. W poniedziałek napisała nam że nie odda nam pieniędzy gdyż ona musi wyprać pościel w pralni która uzywalismy i że mamy jej oddać na dzień w pracy w której nie była ponieważ musiała po nas posprzatac. :013: Dodam że kazała nam się spakować i wynieść w ciągu 20 minut. Dzwonilismy na policję, ale nie mieliśmy umowy najmu więc nie mogli nam pomoc.Mało tego, TA osoba podała nas teraz na policję o naruszenie miru domowego. Co mogę zrobić żeby odzyskać te pieniądze bo pewnie jestem nie pierwsza osoba którą tak oszukala i pewnie nie ostatnia. Jak działać?
Ostatnia edycja: