Hosting serverów - gry multiplayer

• Autor wątku Autor wątku milan233
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

milan233

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, ok. 2 tygodnie temu, postanowiliśmy z kumplami wykupić serwer do gry Counter Strike. Wybraliśmy hosting "firmy" Serv4you; skusiliśmy się raczej zachęcającą ceną.

Serwer dostaliśmy całkiem szybko - po ok. 2 dniach, byliśmy w miarę zadowoleni, oprócz kilka niezapowiedzianych problemów serwerowni.

Po ok. tygodniu użytkowania serwera, dowiedzieliśmy się, że Serv4you zmienia panel administracyjny oraz stronę www, więc każdy posiadacz serwera był proszony o wysłanie swoich danych (login i hasło na stronę + nazwa servera) na podany e-mail. Wysłaliśmy im emaila z potrzebnymi danymi, lecz od tamtego czasu (tydzień), nie otrzymaliśmy od nich ŻADNEJ odpowiedzi. Byłem pewny, że po prostu ciągle mają jakieś problemy, lecz skontaktowałem się z innymi użytkownikami serv4you i powiedzieli mi, że ich server został szybko włączony, zaraz po wysłaniu maila.

No a więc, nasuwa się pytanie.. co mogę w takiej sprawie zrobić?

Dane zostały w 100% wysłane poprawnie, nie pomógł formularz kontaktowy na stronie oraz przez gg.

Pozdrawiam, milan

W pierwszej kolejności dowiedz się czy to aby na pewno był e-mail od usługodawcy, 99,9% hostingów nigdy nie pyta swoich użytkowników o nazwę użytkownika oraz hasło ponieważ mają wszystko w bazie danych a jeśli się znalazłeś w tym 0,1% to czas się zastanowić nad zmianą serwera. Usługodawca pewnie ma podane dane teleadresowe więc w pierwszej kolejności spróbujcie się z nim skontaktować w ten sposób i wyjaśnić sprawę a jeśli to nie da skutku możecie zażądać zwrotu kosztów.

Informacja o zmianie panelu oraz o prośbie wysłania danych była zamieszczona na stronie internetowej serv4you.pl czyli rzekomo oficjalnej stronie serwisu.
List na podane dane teleadresowe został już wysłany.

wiesz o tym że mój kolega tak samo ma ?
Serwera już prawdopodobnie nie otrzyma i ja bym zrobił to pierwsze oskarżył ich o nie dotrzymanie umowy czy czegoś tam ...
Jak patrzyłem to wcześniej było zarejestrowane na inna firme :

NIP: 777-142-29-49
REGON: 301228084

I powinnieneś na te dane zaskarżyć ich poniewaz nip i regon to podstawa w firmie

Powrót