Hosting serwerów przez internet

• Autor wątku Autor wątku wariat1212
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wariat1212

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Co trzeba zrobić, żeby legalnie hostingować serwery przez internet?
Jakie opłaty trzeba ponieść jakie druki wypełnić i czy to się opłaca przy niskich dochodach?

Proszę bardzo o pomoc.

Mówisz o hostingu stron? Czy o wynajmowaniu serwerów "dedykowanych"?

Musisz zarejestrować działalność gospodarczą i rozliczać z dochodu.

Ostatnia edycja:
Mam zamiar kupić np dobrego VPS (potem dopiero dedyka) i stawiać na nim serwery do gry.
O zarejestrowaniu działalności to wiem. Ale jak wygląda sprawa z rozliczaniem się z dochodu? Jakie opłaty trzeba wykonać, ponieść?

Witam wszystkich serdecznie. Dołączam się do pytania, ponieważ nie chcę zaśmiecać forum takimi samymi tematami. Chciałbym tak jak przedmówca udostępniać osobom prywatnym serwery do gier internetowych. Mam wykupiony serwer VPS, i teraz moje pytanie: Czy muszę rejestrować firmę aby taka działalność była w pełni legalna? Slyszałem, że niektórzy stosują tzw. Prywatny hosting - dla osób prywatnych i nic więcej - nie rejestrowanie firmy. Prosiłbym kogoś o wsparcie w tej sprawie, ponieważ nie chciałbym z tej strony żadnych nieprzyjemności. Pozdrawiam i czekam na jakiekolwiek odpowiedzi.

Jeżeli chcesz uniknąć nieprzyjemności ze strony US, to powinieneś założyć działalność i w jej ramach świadczyć usługę.

A bez działalności nie ma możliwości jakiejś? A załóżmy, że zacząłem prowadzić hosting, ktoś zgłosił gdzieś, że prowadzę taką działalność bez działalności gospodarczej, co za to grozi?

Ostatnia edycja:
Jeżeli nie założysz działalności, to w jaki sposób będziesz odprowadzał podatek od uzyskanych dochodów?

s1285 napisał:
A bez działalności nie ma możliwości jakiejś? A załóżmy, że zacząłem prowadzić hosting, ktoś zgłosił gdzieś, że prowadzę taką działalność bez działalności gospodarczej, co za to grozi?

postepowanie karno-skarbowe

Powrót