House benefit dla samotnej matki-mezatki

• Autor wątku Autor wątku elf80
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

elf80

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Kochani!Bardzo prosze o pomoc, bo nie wiem jakie rozwiazanie dla mnie jest dobre!
Jestem mezatka i od 3 lat mieszkam w uk z mezem i nasza coreczka.Obecnie dostajemy House benefit, ale miedzy nami jest bardzo zle-maz pije. Doszlismy do wniosku ze lepiej bedzie jesli on wroci do kraju, a ja z dzieckiem zostane w uk. HB jest na nas oboje. Pytanie teraz czy jesli maz wyjedzie a ja zostane tutaj razem z dzieckiem( obecnie pracuje part-time) co stanie sie z moim HB?Bo to ze musze zglosic ze meza nie bedzie to oczywiste, tylko boje sie ze jako oficjalna mezatka nie bedzie mi sie HB nalezal?a bez tego sobie nie poradze!Czy wtedy przyznadza mi HB jako singiel z dzieckiem?czy calkiem go zabiora? juz tyle stron odwiedzilam i nic na ten temat nie znalazlam:( wiem ze bedac w zwiazku malzenskim ale mieszkajac oddzielnie to nalezec mi sie bedzie WTC i CTC tak samo jak osobie niezameznej, czyli singiel, ale nie mam tej pewnosci do HB!Prosze o pomoc, moze ktos ma podobne doswiadczenia?Dziekuje!

Zglaszasz, ze zostalas samotna matka. Przedstawiasz nowa umowe na mieszkanie ( tylko na siebie) Zamkna Wasz wspolny claim i zlozysz nowa aplikacje jako samotna.

Nie dostaniesz HB, UK chce sie pozbyc takich elementow.

boloney napisał:
Nie dostaniesz HB, UK chce sie pozbyc takich elementow.

No i po co ta wypowiedz?!?!

Dostanie HB , jezeli spelni kwalifikacje, nie sadze aby samotna matka pracujaca na part time zarabiala tyle aby nie kwalifikowac sie do HB.

Powrót