A
Atais
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam,
Mój problem wygląda następująco. Posiadam internet w firmie Toya. Umowa podpisana została w styczniu b.r, dostawca wywiązuje się z prędkości internetu jaką zadeklarował w umowie.
Problemem jednak są limity, które większość dostawców dawno już zdjęła.
W umowie co prawda nie ma żadnej wzmianki o fakcie zniesienia limitów, jednak około kwietnia Toya wysłała swoim użytkownikom e-mail z treścią znaną mi od dawna:
[cytat:15b5inh7]
Powiększenie limitu danych jest pierwszym krokiem, zmierzającym do
całkowitego zniesienia limitów na naszych łączach. Nastąpi to w ciągu
najbliższych miesięcy. Zamierzamy jednak przeprowadzić tę operację
zachowując wysoki standard oferowanej usługi TOYAnet. Chcemy uniknąć
drastycznego pogorszenia jakości dostępu do Internetu, jaką można
zaobserwować u części innych operatorów, którzy już dokonali operacji
zniesienia limitów.[/cytat:15b5inh7]
Następnie około czerwca Toya "uruchomiła" promocję:
Przez całe lato (dla nowo podłączonych) internet za 1zł, a po wakacjach bez limitu - zapowiadają się udane wakacje!
Nie jestem w tej chwili na 100% pewny czy była tam wymieniona nazwa miesiąca: WRZEŚNIA, jednak chyba wszyscy w domyśle potrafią pozytywnie rozstrzygnąć ten problem.
Gdy przyszedł wrzesień a limity wciąż były, zauważyłem bardzo pozytywną wzmiankę;
promocja przedłużona do końca września (odnośnik do promocji na lato).
Domyśliłem się, że promocja limitów również mi się przedłuży, jednak oburzony wysłałem e-mail do administratorów:
Mój problem wygląda następująco. Posiadam internet w firmie Toya. Umowa podpisana została w styczniu b.r, dostawca wywiązuje się z prędkości internetu jaką zadeklarował w umowie.
Problemem jednak są limity, które większość dostawców dawno już zdjęła.
W umowie co prawda nie ma żadnej wzmianki o fakcie zniesienia limitów, jednak około kwietnia Toya wysłała swoim użytkownikom e-mail z treścią znaną mi od dawna:
[cytat:15b5inh7]
Powiększenie limitu danych jest pierwszym krokiem, zmierzającym do
całkowitego zniesienia limitów na naszych łączach. Nastąpi to w ciągu
najbliższych miesięcy. Zamierzamy jednak przeprowadzić tę operację
zachowując wysoki standard oferowanej usługi TOYAnet. Chcemy uniknąć
drastycznego pogorszenia jakości dostępu do Internetu, jaką można
zaobserwować u części innych operatorów, którzy już dokonali operacji
zniesienia limitów.[/cytat:15b5inh7]
Następnie około czerwca Toya "uruchomiła" promocję:
Przez całe lato (dla nowo podłączonych) internet za 1zł, a po wakacjach bez limitu - zapowiadają się udane wakacje!
Nie jestem w tej chwili na 100% pewny czy była tam wymieniona nazwa miesiąca: WRZEŚNIA, jednak chyba wszyscy w domyśle potrafią pozytywnie rozstrzygnąć ten problem.
Gdy przyszedł wrzesień a limity wciąż były, zauważyłem bardzo pozytywną wzmiankę;
promocja przedłużona do końca września (odnośnik do promocji na lato).
Domyśliłem się, że promocja limitów również mi się przedłuży, jednak oburzony wysłałem e-mail do administratorów: