Ile czasu od skazania do faktycznego umieszczenia w zakładzie karnym?

• Autor wątku Autor wątku nikkkkkkkkkkk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Anika0021 napisał:
To prawda, pytałam czy mam zmienioną sygnaturę mówili że sygnatura jest taka jak w sądzie pierwszej instancji, który wydawał wyrok
To proszę zapytać jaką sygnaturę mają akta wykonawcze założone w celu wykonania orzeczonej wobec Pani kary pozbawienia wolności. Nie mogą mieć takiej samej sygnatury jak sprawa karna, w wyniku której została Pani skazana. :)

Uzyskałam też informację że nie mają podglądu po wydaniu wyroku prawomocnego i skierowaniu sprawy do wykonania

Tomek19901 napisał:
To proszę zapytać jaką sygnaturę mają akta wykonawcze założone w celu wykonania orzeczonej wobec Pani kary pozbawienia wolności. Nie mogą mieć takiej samej sygnatury jak sprawa karna, w wyniku której została Pani skazana.

moim sądem jest sąd rejonowy w Bydgoszczy i raczej wątpię że sąd opublikuje zarządzenie z nakazem doprowadzenia ale wierzę, że w Pana przypadku tak było

Tomek19901 napisał:
Tak jak już Pani pisałem. Jeśli orzeczono wobec Pani prawomocną karę pozbawienia wolności, to każda tego typu kara idzie do wykonania poprzez założenie akt wykonawczych w sekcji wykonywania orzeczeń wydziału karnego sądu, który Panią pierwotnie skazywał. Tego typu akta wykonawcze zyskują sygnaturę z wykazem "Wp":

• „Wykaz Wp" - przeznaczony do ewidencjonowania spraw dotyczących wykonania prawomocnie orzeczonych kar pozbawienia wolności i kar aresztu.

Bardzo przykro mi to mówić, ale zdarza się, i to nie nader rzadko, że pracownice sądu bądź adwokaci mijają się z prawdą. Im niestety nie zależy na Pani sprawie tak bardzo, jak Pani samej, i częstokroć będą mówili pewne rzeczy, aby tylko zyskać spokój i żeby się Pani od nich "odczepiła".
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.

Akta poszły do wykonania a odpowiedź sądu na mój wniosek o dobrowolne stawienie się nadal jest pod starają sygnatura IV K

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Powrót