Ile czekaliście na potw. obywatelstwa??

• Autor wątku Autor wątku mrozim
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mrozim

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!
Pytanie kieruje do osób, które złożyły wniosek o potwierdzenie obywatelstwa niemieckiego w konsulacie lub ambasadzie.

Ciekawy jestem ile czasu trwa wydanie odpowiedniego dokumentu?

W moim przypadku złożyłem wniosek, do którego dołączyłem metryki i Potwierdzenie Obywatelstwa ojca, dziadka i pradziadka, tak więc myślę, że nie będzie raczej problemu od strony dokumentacji - podobnie uważała pani z konsulatu. Nie potrafiła mi natomiast powiedzieć ile to może trwać czasu...

Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam!
Maciej

Powrót do góry

[cytat:1zl1ii09]
(kiewicz) to jest potwierdzanie narodowości niemiekiej
[/cytat:1zl1ii09]

Jest to Staatsangehörigkeitsausweis czy to masz na myli

Witajcie , moja siostra mieszka od 20 lat w niemczech i ma wszelkie prawa jako niemiec , obecnie załatwia mi pochodzenie i obywatelstwo po ojcu , tak jak sobie załatwiła , w zwiazku z tym prosiłbym o pomoc jak długo to może potrwać pomimo że dokumenty były przekazane nie przez konsulat a od razu w urzędzie w niemczech . Jednocześnie jakie miałbym prawa , w związku z pochodzeniem no i obywatelstwem .

[cytat:3r2we73a]
Witajcie , moja siostra mieszka od 20 lat w niemczech i ma wszelkie prawa jako niemiec , obecnie załatwia mi pochodzenie i obywatelstwo po ojcu , tak jak sobie załatwiła , w zwiazku z tym prosiłbym o pomoc jak długo to może potrwać pomimo że dokumenty były przekazane nie przez konsulat a od razu w urzędzie w niemczech
[/cytat:3r2we73a]

Jeżeli byś był zameldowany u siostry i zdał byś papiery w urzędzie dla obcokrajowców to idzie szybko i sprawnie 2-4 miesięcy

Powrót