Ile kosztuje wyrobienie paszportu niemieckieg

• Autor wątku Autor wątku Rychu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rychu

Użytkownik
Odpowiedzi
39
Składasz wniosek w Konsulacie we Wrocławiu i co dalej ,płacisz od razu czy jak to sie odbywa :?: 8)

Czy masz już przyznane obywatelstwo żeby składań na paszport.

Jedziesz do konsulatu np. we Wrocławiu. Tam dostajesz wniosek do wypełnienia ( wniosek po niemiecku, wypełniasz po polsku ) jezeli nie znasz za bardzo niemieckiego wez słownik bo pomocy tam nie dostaniesz.. nastepnie po wypełnieniu wniosku dajesz zdjecia, statut i płcisz wartośc 70 euro ale w polskich.. miej drobne :)

Mam podwójne obywatelstwo.Pod koniec sierpnia wyprowadzam się na stałe do Niemiec.Jakie dokumenty muszę zabrac ze sobą ,przetłumaczone?Pozatym mam tutaj rentę,co mam zrobić ?W Niemczech nie będę narazie pracować tylko pójdę na socjal i bę dę chodzić do szkoły uczyc się języka.

renty można transferować,ale na temat transferu rent doczytaj na polskich stronach..
dokumenty:akty urodzenia, małżeństwa tłumaczone,swiadectwa jak masz jakies

Ostatnią edycję dokonał moderator:
lol co za gosc od razu socjal myslisz ze to takie proste?

Witam mam pytanko a doczego jest Ci potrzebny niemiecki paszport ja od 25-lat mieszkam w niemczech i po calej europie poruszam sie na dowod osobisty (ausweis) a paszport mam ale w szufladzie. pozdrawiam....

Tam dostajesz wniosek do wypełnienia ( wniosek po niemiecku, wypełniasz po polsku ) jezeli nie znasz za bardzo niemieckiego wez słownik bo pomocy tam nie dostaniesz.. nastepnie po wypełnieniu wniosku dajesz zdjecia, statut i płcisz wartośc 70 euro ale w polskich.. miej drobne ????

Powrót