B
bolanty
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 196
- Autor Autor
Miłe co do faktu , ale zwróć uwagę ,że aż 3 m-ce zajęło im poinformowanie Cię o decyzji.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
bolanty napisał:Miłe co do faktu , ale zwróć uwagę ,że aż 3 m-ce zajęło im poinformowanie Cię o decyzji.
bolanty napisał:Nadal czekam ( 4 lata i 9 m-cy) .Po kolejnym monicie dostałem odpowiedź , Niniejszym informuję ,że kolejne informacje otrzymasz pocztą. Myślę ,że ta forma wskazuje jakby decyzja była podjęta ,tym bardziej , że zawsze na monity były odpowiedzi o bieżących problemach , każda sprawa inna dlatego inny czas oczekiwania i dlatego jeszcze nie ma decyzji.
Na koniec spytano mnie o matkę (wniosek składałem na ojca ) - czy również jest pochodzenia niemieckiego i jakie ma obecnie obywatelstwo.
Czy ktoś miał takie pytanie z BVA ?
bolanty napisał:Na którym etapie sprawy i w jakich okolicznościach ?
Winthorst napisał:Są na tym świecie rzeczy, które nie śniły się nawet internautom!
W grudniu ub. roku złożyłem za pośrednictwem KG we Wrocławiu wniosek o potwierdzenie posiadania obywatelstwa niemieckiego. Wniosek ten został dopiero w marcu tego roku zarejestrowany w BVA, o czym zostałem poinformowany pisemnie. Licząc się z kilkuletnim oczekiwaniem na rozpatrzenie wniosku z niedowierzaniem odebrałem dziś korespondencję z GK informującą mnie, że dokument potwierdzający posiadanie przeze mnie obywatelstwa niemieckiego został wystawiony przez BVA ... we wrześniu tego roku! Duże i miłe zaskoczenie tak szybką pracą niemieckich urzędników. Nawet nie domyślacie się jak dzisiaj jestem z tego powodu szczęśliwy i dumny zarazem. Tym, którzy nadal czekają życzę podobnej szybkiej i pozytywnej decyzji w sprawie.
Zdrowych i wesołych świąt Bożego Narodzenia!!! :
MiSSSieK napisał:a pamietasz imie albo nazwisko urzednika ktory prowadzil Twoja sprawe?
bolanty napisał:Z tą chwałą dla BVA to chyba przesadziłeś. Miałeś mocne dokumenty i trochę szczęścia dlatego jesteś "'wniebowzięty". Poczytaj forum ,niektórym nawet gubią dokumenty i każą pisać wniosek ponownie. Nie wspomnę o mojej sprawie , obojętnie jakie nie byłyby problemy ,to 5 lat ?! Przesyłanie decyzji z Kolonii przez konsulat do domu ,przypadki 3-mce ,5-mcy to chyba nie chwała.