ile sko ma czasu na odp

• Autor wątku Autor wątku gry345kmb
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gry345kmb

Użytkownik
Odpowiedzi
88
otrzymałem od SKO zawiadomienie o niezałatwieniu sprawy w terminie
kolegium wyznacza nowy termin na 30 grudnia ,termin minął odpowiedzi brak co dalej ?
regulują to jakieś przepisy ?

odwołania nie mogły zostać rozpatrzone w terminie ustawowym z uwagi na konieczność przeprowadzenia postępowania wyjaśniającego ----- co to znaczy ?????

Ostatnia edycja:
żadne przepisy tego nie regulują ?

@gry345kmb

Regulują, zgodnie z art. 35 § 3. KPA "Załatwienie sprawy wymagającej postępowania wyjaśniającego powinno nastąpić nie później niż w ciągu miesiąca, a sprawy szczególnie skomplikowanej - nie później niż w ciągu dwóch miesięcy od dnia wszczęcia postępowania, zaś w postępowaniu odwoławczym - w ciągu miesiąca od dnia otrzymania odwołania."

Z tego powodu dostałeś stosowne zawiadomienie o którym mowa w art. 36 § 1. KPA "O każdym przypadku niezałatwienia sprawy w terminie organ administracji publicznej jest obowiązany zawiadomić strony, podając przyczyny zwłoki, wskazując nowy termin załatwienia sprawy oraz pouczając o prawie do wniesienia ponaglenia."

Możesz wystąpić w związku z tym z ponagleniem na przewlekłość postępowania (pewnie takie pouczenie zostało zawarte w zawiadomieniu) i w razie niesatysfakcjonującego cię rozstrzygnięcia lub jego braku w terminie 7 dni (art. 37 § 5. KPA) skierować skargę do właściwego sądu administracyjnego.

witam
LOtrzymałem odpowiedz z SKO ze gmina ma ponownie rozpatrzyć wnioski
i SKO cofie decyzję gminy.
Ile czasu muszę teraz czekać na decyzję gminy oraz jakiej odpowiedzi mogę się spodziewać ?

ktoś coś poradzi ?

Powrót