P
pustak
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Mieszkam w UK od ponad czterech lat. Mam przepracowane w UK cztery lata i mieszkam tu z rodzina. Zona jest nie pelnosprawna i otrzymuje Disability Living Allowance, syn uczy sie w Collegu na full time, a ja nie pracuje od dwóch miesiecy i mam Carers Allowance, czyli na opieke nad zona.
Staram sie o Income Support, dostalem odpowiedz odmowna poniewaz nie jestem rezydentem. Po odwolaniu sie do EU Decision Making Team based in Wick stwierdzilo ze z resydendura jest wporzadku, ale nie nalezy mi sie ,poniewaz o Income support moga sie starac osoby:
• jobseeker
• worker
• self-employed person
• self-sufficient person
• student.
Kiedy sie staralem o Carers Allowance tamci uzednicy powiedzieli ze nalezy sie Income Support na mnie in a zone, poniewaz ma DLA.
W tej chwili sprawa jest rozpatrywana w Tribunal Service. Lecz po opini EU Decision Making Team, niewieze ze mi i mojej zonie to przyznaja.
Czy ktos moglby mi wyjasnic po której stronie jest racja?
Staram sie o Income Support, dostalem odpowiedz odmowna poniewaz nie jestem rezydentem. Po odwolaniu sie do EU Decision Making Team based in Wick stwierdzilo ze z resydendura jest wporzadku, ale nie nalezy mi sie ,poniewaz o Income support moga sie starac osoby:
• jobseeker
• worker
• self-employed person
• self-sufficient person
• student.
Kiedy sie staralem o Carers Allowance tamci uzednicy powiedzieli ze nalezy sie Income Support na mnie in a zone, poniewaz ma DLA.
W tej chwili sprawa jest rozpatrywana w Tribunal Service. Lecz po opini EU Decision Making Team, niewieze ze mi i mojej zonie to przyznaja.
Czy ktos moglby mi wyjasnic po której stronie jest racja?