INFO o swoich długach.

• Autor wątku Autor wątku yaro1986r
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
yaro1986r

yaro1986r

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam;
Pierwszy raz na forum.

Pytanie dotyczy moich własnych długów.
Gdybym wygrał w grze liczbowej i chciał spłacić wszystkie długi, to czy jest możliwość sprawdzenia swoich wszystkich długów w Polsce?

Mam ich naprawdę sporo począwszy od abonamentów za telefony, przez niespłaconych pożyczkodawców typu "chwilówki", aż po niezapłacone mandaty za przejazdy bez ważnego biletu. Do tego dochodzą jeszcze alimenty.

Chciałbym taki wykaz przedstawiający ogólną kwotę żebym wiedział ile muszę ogólnie zapłacić wszystkiego, by spać wkońcu spokojnie.

:winko:

yaro1986r napisał:
Mam ich naprawdę sporo począwszy od abonamentów za telefony, przez niespłaconych pożyczkodawców typu "chwilówki", aż po niezapłacone mandaty za przejazdy bez ważnego biletu. Do tego dochodzą jeszcze alimenty.
Więc znasz "swoje długi"

Za komuny wystarczyłoby zaangażować się w działalność opozycyjną i panowie z SB pokazaliby ci wiarygodną pełną listę. Czasy jednak się zmieniły. Trzeba było sobie notować. Czas jednak może grać na twoją korzyść, możliwe że część z tych długów już jest przedawniona.

Rocznik 86 a już tyle nawywijał? :)

Tak na serio, to nie ma takiej "listy" bo część wierzycieli ujawnia się dopiero przed końcem okresu niezbędnego do przedawnienia długu. Jeśli sam nie zadbasz choćby o to, żeby na bieżąco być z tym, co i komu z jakiego tytułu zalegasz (Twoimi długami ktoś może "handlować") to masz spory problem.

PS. Marzycielu - na gry liczbowe i hazard nie licz, bo popadniesz w jeszcze większe tarapaty. Pora zacząć pracować :)

16x obstawiłem te liczby i trafiłem 7x(4liczby) i 2x(3liczby)

już nie gram :)

Powrót