informacja o skazanym

• Autor wątku Autor wątku alibaba79
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

alibaba79

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
witam, potrzebuje się dowiedzieć z pewnego źródła kiedy osoba skazana opuści zakład karny?czy jest możliwość uzyskania takiej informacji w sądzie lub w zk jeżeli nie jest się rodziną skazanego?

Czy jesteś może pokrzywdzoną w sprawie w której skazany odbywa karę?

jesli jestes pokrzywdzona to tak w innym wypadku raczej marne szanse

Ja próbowałam się dowiedzieć jako konkubina, jak ja nienawidzę tego wyrazu, i nic mi nie powiedzieli. Zakrywali się ochroną danych osobowych. Poszłam do adwokata i teraz czekam na rezultaty.

nie jestem pokrzywdzoną, skazany jest ojcem mojego dziecka i strasznie kręci w sprawie swojego wyjścia, a ja nie chcę czekać w nieskończoność, w ciągu trzech lat już dwa razy "miał" wyjść

alibaba79 napisał:
nie jestem pokrzywdzoną, skazany jest ojcem mojego dziecka i strasznie kręci w sprawie swojego wyjścia, a ja nie chcę czekać w nieskończoność, w ciągu trzech lat już dwa razy "miał" wyjść

Jesteśmy w podobnej sytuacji...

Wydaje mi się że ojciec Twojego dziecka miał wokandy z których myślał że wyjdzie ale nie wyszedł. może starał się o przerwę w karze albo stawał na warunkowe.

alibaba79 napisał:
skazany jest ojcem mojego dziecka

Jest ojcem formalnie (uznanie, ustalenie)? Korzysta z dodatkowych widzeń z dzieckiem? Jako kto jesteś wpisana na karcie widzeń? W zależności od tego jest pewna szansa aby uzyskac informacje co do terminu wyjścia. Pamietaj jednak, że skazany niekoniecznie wychodzi na koniec kary, a nawet najbliższej rodziny nie informuje się w przypadku wczesniejszego opuszczenia ZK (warunkowe, przerwa), o tym informowane są wyłącznie uprawnione osoby pokrzywdzone.

ojciec w karcie ma wpisane dziecko jako swoje, z widzeń nie korzysta bo niestety za daleko mieszkam od zakładu żeby jechać do niego z małym dzieckiem, a ja jestem wpisana jako narzeczona.

Jako matka jego dziecka masz szanse uzyskania informacji na jego temat u wychowawcy. Oczywiście wymaga to osobistego kontaktu, dobrej woli wychowawcy i braku zastrzeżenia samego skazanego (piszesz że cos kręci, może zatem zastrzec, że nie wyraża zgody na udzielanie informacji tobie albo komukolwiek innemu).

Witam ja jestem narzeczoną i nawet przez telefon udzielaja mi wiadomości o nim tylko wcześniej mój napisał oświadczenie że chce aby mnie informowano o przebiegu jego kary

asta napisał:
Witam ja jestem narzeczoną i nawet przez telefon udzielaja mi wiadomości o nim tylko wcześniej mój napisał oświadczenie że chce aby mnie informowano o przebiegu jego kary
Chyba w tym Zk mają jakiś nadzwyczajny system identyfikacji narzeczonych po głosie. A może masz z informującym ustalone hasło? :) Lepiej nie pisz jakie to ZK.

Recedes w niektórych ZK można dowiedzieć się wielu rzeczy telefonicznie. Rzadko się to zdarza ale możliwość jest. W większości jednak zgodzę się z tobą że nie chcą udzielać informacji przez telefon

Powrót