Inkasso Kaczmarski - mogą naliczać odsetki bez informowania ??

• Autor wątku Autor wątku zaglebie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zaglebie

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

mój dług wobec firmy telekomunikacyjnej został przekazany do firmy windykacyjnej. Jedyne pismo jakie otrzymałam od firmy, informowało mnie, iż w razie nie uiszczenia zadłużenia sprawa zostanie skierowana na drogę postępowania sądowego. Kontaktowałam się z firma windykacyjną i ustaliłam telefonicznie spłatę zadłużenia w ratach, w kwocie 150 zł miesięcznie. 26 kwietnia br otrzymałam mailem informację, iż kwota mojego zadłużenia wynosi 500,59 zł. Kolejne wpłaty po 150 zł uiściłam 10 maja i 4 czerwca, gdzie w logicznym rozrachunku kwota zadłużenia na dzień 5 czerwca powinna wynosić 200,59 zł, natomiast w mailu jaki otrzymałam od firmy windykacyjnej została zamieszczona informacja - cytuję : „Ostatnia płatność proszę dokonać do dnia 10.07 w kwocie 256zł „. Nie otrzymałam żadnej informacji na temat naliczania odsetek czy też opłat manipulacyjnych. Mam pytanie czy firma windykacyjna ma prawo obciążyć mnie dodatkową kwotą o jakiej piszę ? Bardzo proszę o odpowiedź.

Dziękuję za odpowiedź. A orientuje się Pan od jakiej kwoty, w jakiej wysokości są naliczane. Nie otrzymałam żadnej informacji, również takiej, czy jeśli od razu wpłacę pozostałą kwotę to odsetki będą mniejsze, czy też zostaną anulowane.

Witam , miałam dług w firmie P4 (play) , został on przekazany firmie windykacyjnej Kaczmarski inkasso , chciałam go spłacić jednorazowo, więc zadzwoniłam do w/w firmy z pytaniem ile na dzień dzisiejszy mam do zapłaty, pani mnie poinformowała że jest to kwota 389 zł. Powiedziałam , że natychmiast robię przelew internetowy. Było to 13.06. Następnie ta sama pani zadzwoniła do mnie 14.06. że pieniędzy nie ma na ich koncie. Wysłałam więc potwierdzenie przelewu do tejże firmy. W poniedziałek 17.06. pani znowu do mnie zadzwoniła , podziękowała za spłatę i poinformowała , że zostało do spłacenia jeszcze 48 zł.
Dowiedziałam się , ze są to odsetki , które zostały naliczone od 13.06. do momentu wpływu na konto. Ponieważ dostali potwierdzenie z datą, moje pytanie , czy mają prawo naliczyć jakieś odsetki? Przecież w ten sposób można płacić je w nieskończoność. Nadmieniam , że przez rok od długu narosły odsetki w wysokości 54 zł.

To cię chyba próbuje w bambuko robić. W 3 dni narosło 50 zł odsetek? żarty jakieś.

Mają prawo naliczać odsetki, najlepiej spytać o kwotę jaka wychodzi np 3 dni po wysłaniu pieniędzy, taką wpłacić. Może te 389zł to był sam kapitał i zostało 48 odsetek? Spytałaś o to rozmówczynie? Dlaczego taka kwota?

Powrót