Instalacja fotowoltaiczna - nieuczciwy doradca/firma(odstąpienie od umowy)

• Autor wątku Autor wątku keczub
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

keczub

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Cześć, piszę do was w sprawie związanej z nieuczciwą firmą i doradcą z firmy fotowoltaicznej. Mojej Cioci oraz jej mężowi. Jej mąż umówił się z doradcą i kiedy wróciła z pracy trafiła na niego, on zamydlił im oczy i pomimo ich potrzeb, które mu sugerowali tj. instalacja 3 fazowa, założenie termy z grzałką trójfazową, od czasu do czasu używane różne trójfazowe maszyny. On w projekcie i umowie zaproponował im śmieszne 2,3 kW na jednej fazie. Niestety umowę jeśli chodzi o parametry podpisywał jej mąż, który jest alkoholikiem (kiedy ona była w szpitalu) ale niestety ma wszystkie prawa, a umowę kredytową podpisywała Ciocia. Kredyt został już uruchomiony. Sprzęt przywieziony ale nie nastąpił jeszcze montaż. Niestety dopiero teraz mieliśmy dostęp do tej dokumentacji. Co najgorsze koszt tej instalacji jest taki sam jak naszej ponad 3 razy większej trójfazowej(wiem, że stopy procentowe itp. ale to nie powinna być aż taka różnica). Czy jest jakakolwiek prawna możliwość. Odstąpienia od takiej umowy z firmą i umowy kredytowej? Pewnie nie ale jeśli istnieją jakieś możliwości, z góry dziękuję za odpowiedzi. Chciałbym jej jakoś pomóż dlatego się was tutaj radzę i szukam punktu zaczepienia. Czy jest jakieś prawo, które mogłoby ją ochronić Pozdrawiam.

Kiedy umowa była podpisana? Rozumiem, że podpisana u nich w domu?

Dokładnej daty nie mam teraz przy sobie ale było to sam koniec stycznia i tak podpisanie tej umowy nastąpiło w domu.

To sprawdź jeszcze czy zostały wykonane wszystkie obowiązki informacyjne, w szczególności dotyczące prawa do odstąpienia od umowy.

Powrót