Instrukcja kancelaryjna

• Autor wątku Autor wątku polio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
polio

polio

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Poszukując pracy w Służbie Cywilnej, od kandydatów wymagana jest znajomość przepisów dotyczących instrukcji kancelaryjnej.
Mam na myśli stanowisko w Komendzie Policji. Czy chodzi o znajomość rozporządzenia mswia z 18/12/1998 w sprawie instrukcji kancelaryjnej dla zespolonej administracji rządowej w województwie czy o inne przepisy? Przeszukałem lexpolonicę i znalazłem tylko to rozporządzenie? Czy coś przeoczyłem?
Jeszcze ze studiów pamiętam, że Policja stanowi zespoloną administrację rządową podległą wojewodzie.

wejdź na stronę Komendy Głównej Policji może tam coś znajdziesz

wejdź na stronę Komendy Głównej Policji może tam coś znajdziesz

tam patrzałem wcześniej i jest tam Załącznik do zarządzenia nr 5 Komendanta Głównego Policji z dnia 2 lutego 2001 r. - instrukcja kancelaryjna ale z godnie z § 1 "Instrukcja kancelaryjna określa szczegółowe zasady, tryb i sposób postępowania z dokumentami jawnymi w Komendzie Głównej Policji, Wyższej Szkole Policji i szkołach policyjnych i zapewnia jednolity sposób tworzenia, ewidencjonowania i przechowywania dokumentów jawnych oraz ich ochronę przed uszkodzeniem, zniszczeniem bądź utratą."
Na stronie internetowej szczebla wojewódzkiego nic na ten temat nie ma

Powrót