Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam.
Jak pisałem, nie dałem się wciągnąć w pułapkę iip i wysłałem mailowo [fax@info.iindex.pl ] oraz listem poleconym na wskazany w KRS adres iip żądanie usunięcia założonej bez mojej wiedzy i zgody "prezentacji" w serwisie iindex pl oraz wszelkich danych mojej firmy z bazy iip wraz z oświadczeniem o braku zgody na wykorzystywanie i przetwarzanie tych danych.
Na maile nie dostałem odpowiedzi, list wrócił dzisiaj z adnotacją: ADRESAT WYPROWADZIŁ SIĘ, a niechciana "prezentacja" mojej firmy dalej ZNAJDUJE SIĘ W SERWISIE IINDEX PL., co ...pozostawiam bez komentarza.

Myślę, że podrygi krokodylka i jemu podobnych są ostatnimi przejawami "działalności" serwisu.

Spoko, spoko nie wszystko od razu. Trzeba dać trochę czasu. Ważne żeby zamieszczać rzeczową informację jaką postawę stosować żeby inni mogli z pomocy takiej skorzystać. Tu na prawdę jest dużo czytania i trudnym jest podejrzewam przełamać sie i całość przeczytać komuś kto tu dopiero trafi żeby wartościowe rzeczy wyłuskać. Myślę że nabrani zostali ludzie niezależnie od poziomu świadomości i niektórym trzeba wprost pisać co można a czego nie powinno się aby się nie ugotować.

KAJ44 Adnotacja rozumiem nie poczty tylko kogoś kto odebrał opisał i odesłał?

Pasqud napisał:
Oświadczając, że się umowę rozwiązuje jednocześnie przyznaje się, że została ona skutecznie zawarta przez osobę upoważnioną do reprezentacji. I o tym mówię. Ale najwyraźniej temat pomaleńku zmierzać zaczyna w kierunku hydeparku....

Pasguad dobrze radzi o odesłaniu faktury z adnotacja, że nie uznaje się jej z powodu nie zamawiania usługi płatnej, jednakże jesli serwis twierdzi, że taka usługa została zamówiona, to jak wyjaśniają użytkownicy forum, w wyniku błędnego oświadczenia woli spowodowanego podstepem.
Starannośc działania o jakiej pisze krokodylek dotyczy również iip.

el_polacco napisał:
KAJ44 Adnotacja rozumiem nie poczty tylko kogoś kto odebrał opisał i odesłał?
Koperta wygląda tak: adres Plac Solny 14, 50-062 Wrocław jest przkreślony, pieczątka "ZWROT" - obok. Na odwrotnej stronie koperty jest pieczątka "Adresat Wyprowadził Się" z datą 20.012010r. i podpisem - parafką oraz pieczątką poczty obok.

KAJ44 napisał:
Koperta wygląda tak: adres Plac Solny 14, 50-062 Wrocław jest przkreślony, pieczątka "ZWROT" - obok. Na odwrotnej stronie koperty jest pieczątka "Adresat Wyprowadził Się" z datą 20.012010r. i podpisem - parafką oraz pieczątką poczty obok.

czyli wynika z tego,że nie ma możliwości skutecznego wypowiedzenia umowy, nawet wtedy gdyby ją ktoś świadomie zawarł ... :(

zgodnie z ich regulaminem:
5.Umowa o świadczenie Usług realizowanych na podstawie niniejszego Regulaminu oraz jego integralnych części zawarta jest na okres co najmniej trzech lat i przedłuża się automatycznie na rok następny, jeżeli Usługobiorca lub Usługodawca nie wypowie Umowy poprzez złożenie pisemnego oświadczenia, wysłanego listem poleconym na adres Usługodawcy (decyduje data stempla pocztowego), na co najmniej 6 tygodni przed upływem okresu, na jaki umowa została zawarta, ale nie później niż 2 tygodnie przed końcem obowiązywania Umowy, z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia ze skutkiem na koniec miesiąca kalendarzowego.

Pasqud napisał:
Oświadczając, że się umowę rozwiązuje jednocześnie przyznaje się, że została ona skutecznie zawarta przez osobę upoważnioną do reprezentacji. I o tym mówię. Ale najwyraźniej temat pomaleńku zmierzać zaczyna w kierunku hydeparku....

Tylko umowa jest zawarta w gąszczu czterech regulaminów zredagowanych na zasadzie kopiuj wklej. Usługodawca powinien jasno i wyraźnie określić za ile i na jaki czas, a nie pod pretekstem uaktualnienia danych ( do udowodnienia) danych króre umyślnie zostały przekręceone i w myśl prawa jest to działenie zmierzające do wyłudzenia w niby oficjalny sposób.Tak nawiasem mówiąć konstytucje mamy wadliwą to i prawo też, i w końcowym efekcie zależy kto nas będzie reprezentować, a sporo jest do udowodnienia że IIP działało w złej wierze.To jest moje zdanie :D

KAJ44 napisał:

I wcale się nie ździwie że wpłynie wniosek do KRS-u o ogłoszeniu upadłości,a co wpłyneło na konto to jej :D :D :D

a ja dziś dostałem potwierdzenie odbioru
z datą 18-stycznia 2010
podpisaną przez Patrycję Pałgan
bez pieczątki
poczta się walnęła i dostarczyła komuś innemu?

karolr-73 napisał:
a ja dziś dostałem potwierdzenie odbioru
z datą 18-stycznia 2010
podpisaną przez Patrycję Pałgan
bez pieczątki
poczta się walnęła i dostarczyła komuś innemu?

Tak jak widzisz post wcześniej firma wyprowadziła się 20-go, czyli zamkneła skrytkę w mbiurze na pl.Solnym 14 w której P.U z IIP wynajeła. Czyli zwija interes i co robi :tuptup:

Podobnie i ja, odebrano prze Patrycja P. 18-01-2010..
ciekawe czy można otrzymać informacje od firmy mBiuro dla kogo dokładnie była dalej przekazywana korespondencja lub kto ją odbierał od mBiuro ( jakieś dokładne namiary ) ?

Ja ktoś wcześniej słusznie zauważył, doręczenie uważa się za skuteczne jeśli w KRS-ie firma jest nadal zarejestrowana pod tym adresem. Adnotacja na kopercie nie ma raczej większego znaczenia. Pytanie tylko czy nie wprowadzili już jakichś zmian w KRS-ie. Trzeba by było to sprawdzić...

Jak wcześniej pisałam, Wada oświadczenia woli (KC art. 84-84) jest prawomocny, jest to zapis którego żaden regulamin firmowy, nie może wykluczyć (to są przepisy, które mają zastosowanie w każdym przypadku zawierania umowy, która została podpisana przez błąd lub podstęp).

niestety mBiuro nie poda nam żadnych informacji
Dowiedziałem się tylko że umowa została wypowiedziana im natychmiast jak okazało się ze są z nią problemy.
Dane natomiast mogą wydać tylko policji i prokuraturze.

Rozumiem, że to mBiuro wypowiedziało umowę IIP, nie odwrotnie?

iindex zwija interes?
Kto zapłaci podatek i VAT od wystawionych faktur?
Podobno ktoś zawiadomił U. Skarbowy.

Urząd kontroli Skarbowej w Jeleniej Górze rozpoczął postępowanie sprawdzające (na wniosek UKS Wrocław) informacja dzisiaj potwierdzona telefonicznie.

Pasqud napisał:

Umowa może być płatna bądź nie, zgłaszający się tutaj twierdzą, że nie zamawiali płatnej usługi, nikt rozsądny takiej usługi w takiej cenie nie zamówiłby - moim zdaniem.
Ciekawi mnie, czy jest możliwość uzupełnienia wpisu w serwisie nie zawierając jednocześnie świadomie bądź nieświadomie płatnej umowy.

z tego co mi się wydaje to nie, bo trzeba założyć profil. Edytowanie istniejącego wpisu (odnośnie którego informacja przychodzi na maila) jest chyba niemożliwe - przecież nie zna się ani loginu ani hasła. Przynajmniej tak mi się wydaje. Ale już nawet nie sprawdzam, bo będą mi znowu wmawiać, że zawarłam umowę ;)

Powrót