Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
dostałem dzisiaj maila:
"Informujemy, że do dnia 2010-01-27 nie odnotowaliśmy wpłaty.

Saldo zobowiązań wynosi : 979.18 zł
W tym należność główna wynikająca z dokumentu 1/xxxxxx/xx/2010 w kwocie 976 zł
odsetki za zwłokę liczone od dnia 2010-01-21 w kwocie 3.18 zł

prosimy o pilną wpłatę kwoty nalezności na rachunek 14 1090 1926 0000 0001 1297 2387

Termin przygotowania najbliższego wezwania do zapłaty, płatnego 61 zł brutto, przypada na dzień: 2010-01-28

pozdrawiamy,
zespół interactive index polska."

Pytanie odbierać w ogóle list czy nie odbierać? coś nowego w sprawie wiadomo.
List za potwierdzeniem odbioru wrócił. Ciekawe czy na nowej fakturze już będzie nowy adres....

Identycznego emaila dostaliśmy dzisiaj od tej jakże "wspaniałej" firmy-macie pomysły co można z czym takim dalej zrobić ?

pablo232323 napisał:
dostałem dzisiaj maila:
"Informujemy, że do dnia 2010-01-27 nie odnotowaliśmy wpłaty.

Saldo zobowiązań wynosi : 979.18 zł
W tym należność główna wynikająca z dokumentu 1/xxxxxx/xx/2010 w kwocie 976 zł
odsetki za zwłokę liczone od dnia 2010-01-21 w kwocie 3.18 zł

prosimy o pilną wpłatę kwoty nalezności na rachunek 14 1090 1926 0000 0001 1297 2387

Termin przygotowania najbliższego wezwania do zapłaty, płatnego 61 zł brutto, przypada na dzień: 2010-01-28

pozdrawiamy,
zespół interactive index polska."

Pytanie odbierać w ogóle list czy nie odbierać? coś nowego w sprawie wiadomo.
List za potwierdzeniem odbioru wrócił. Ciekawe czy na nowej fakturze już będzie nowy adres....

Jak to list polecony wysłany prze Ciebie to odbierz i zachowaj jako dowód w sprawie, (brak możliwości zwrotu)

Nobody81 napisał:
Identycznego emaila dostaliśmy dzisiaj od tej jakże "wspaniałej" firmy-macie pomysły co można z czym takim dalej zrobić ?

To wszystko działa z automatu, być może serwer nie jest zamknięty i tak sobie działa i rozsyła. A P U tylko czeka na wpłaty i się cieszy ze tyle ludzi nabiła w butelkę.

z tego, co widzę, taka wiadomość jest generowana automatycznie i do każdego będzie wysyłana wiadomość o tej samej treści. Co robić - to zależy co już zrobiliście w tej sprawie. Ja bym chyba w ogóle nie reagowała.. A na pewno nie potwierdzała odbioru tej wiadomości.

tak, zdecydowanie, Babciadrybcia ma rację! Koniecznie odebrać zwrot, trudno. to tylko 3,75 zł. Oprócz tego nalezy wydrukować sobie całą korespondencję z IIP, od samej propozycji poprawienia danych, wydrukować regulaminy i trzymać wszystko w jednym miejscu. W razie, jakby ich strona nagle zniknęła z serwera..

tez to dostałem
napisałem w odpowiedzi ze chał bym zobaczyć wszystkie dokumenty firmowe wraz z potwierdzeniem ze są płatnikiem VAT
ciekawe czy mi ktoś odpowie.

Witam
Dołączyłem do grupy naciągnięty, mimo, że na wniosku o potwierdzeniu prezentacji dopisałem o tym, że jestem zainteresowany tylko reklamą bezpłatną to otrzymałem fakturę a dziś na skrzynkę przyszło wezwanie do płatności. Oczywiście otrzymaną fakturę odesłałem ale wróciła z dopiskiem, że adresat wyprowadził się. Po wykonaniu kilku telefonów po różnych instytucjach doradzono mi, żeby napisać pismo do US we Wrocławiu o sprawdzenie owej spólki, wam radzę to samo czym więcej dostaną skarg tym szybciej osiągniemy skutek. Wysłałem pismo o następującej treści:
Do Naczelnika Urzędu Skarbowego
Wrocław Stare Miasto
Ul. Inowrocławska 4
53-654 Wrocław
Proszę o zainteresowanie się działalnością firmy Interactive Index Polska Sp. Z o.o. z siedzibą 50-062 Wrocław ul. Plac Solny 14
NIP: 8971757394. Otóż firma ta konstruując skomplikowane umowy naciąga swoich klientów na płatne usługi internetowe sugerując, że są one całkowicie bezpłatne. Procedura ta polega na tym, że wysyłają oni do potencjalnych klientów e-maila że za darmo można zweryfikować swoje dane w posiadanej przez nich bazie danych, po czym powołując się na akceptację regulaminu obciążają klienta kwotą 800 zł netto za dokonanie zmiany. Sądząc z szumu jaki powstał na forach internetowych naciągniętych w ten sposób klientów jest bardzo dużo. Ze wskazanego na fakturze adresu korespondencja kierowana do tej firmy wraca z adnotacją, że adresat wyprowadził się. Powstaje podejrzenie, że firma będąc nie uczciwą do swoich klientów również nie wywiązuje się z obowiązków podatkowych.
W załączeniu przesyłam kopię otrzymanej faktury.

upomnienia i nawet ktos moze zadzwononic jako windykacja celem zaleglosci i zastraszania aby sie zlamac i zaplacic ale olac to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i tyle na 99% na tym sie skonczy jak nie to mozna dostac wezwanie sadowne do zaplaty wtedy do 14 dni nalez zlozyc sprzeciw w sadzie ale nie sadze ze do tego dojdzie

pismo do US o weryfikacje firmy jak najbardzie ja tez zloze

dzis tez juz dostelem tego mejla od Global Earth Register
nawet nie odpowiadam bo powiedza ze zawarlem umowe :lol:

Ostatnia edycja:
jak najbardziej wydrukujecie regulamin jak dowod w sprawie to regulamin wirtualny ktory moze sie zmieniac z minuty na minute

Witam

W dniu dzisiejszym otrzymałem przesyłkę od firmy Interactive Index Polska sp. z o.o. a w niej niespodzianka... F-VAT na 976 zł brutto. Zdumiony zacząłem szukać informacji o w/w firmie i natknąłem się na to oto forum. Może zabrzmi to głupio, ale ciesze się że nie tylko ja jestem w tej niezręcznej sytuacji. Nie wysłałem faxu z potwierdzeniem, ale z waszych wypowiedzi wynika że to nie ma znaczenia. Ciekawostką jest to, że faktura została wystawiona w dniu 2010-01-11, termin płatności 2010 -01-16 a ja przesyłkę otrzymałem dziś czyli 2010-01-27 (nadano 2010-01-20). Oczywiście chciałem zadzwonić do przedmiotowej firmy i wyjaśnić całą sytuację - bezskutecznie nie ma tel. na maila nie ma sensu... Więc zacząłem w internecie szukać informacji o tej firmie i sz.p.prezes. Natknąłem się na ciekawą stronę Jelenia Góra - ogłoszenia i jest:

"Marta Undro
crain38@op.pl
665 248 386

Dodatkowe lub główne źródło dochodu uzależnione od Twojego wkładu pracy. Pozyskiwanie umiejętności biznesowych, ciekawe szkolenia,udział w akcjach charytatywnych. Sukces gwarantowany!!

Ogłoszenie dodano:2009-02-04 17:55:48 "

Co ciekawe proszę zwrócić uwagę na e-maila sz.p.prezes. Oszołamiająco podobny do jednego z wypowiadających się na tym forum internautów. Jutro spróbuję się dodzwonić na podany numer tel. może się czegoś dowiem...

No nie masz serca Beretto ... zabiłeś na śmierć działania PR użytkownika cran38 :D

Hmm... a może zadzwonić tam od razu i miła pani (specjalnie z małej litery przez brak szacunku) odpowie na parę pytań? :) Numer dalej w Polkomtelu (nie przeniesiony do innej sieci), więc może jest w abonamencie, co daje pewne możliwości. :)

crain38 napisał:
witam,
czytam , te wasze komentarze i żal mi Was. Jestem klientem tej firmy zaplacilem za prezentacje i jestem zadowolony. Po co zazdroscici komus swietnego pomyslu i tak mu szargac dobre imie. Wielu moich znajomych tez juz wplacicila i jest zadowolona z uslugi. Jest wiele takich firm na calym swiecie i tam placi sie po 1000 EUR. Polak zawsze musi sie awanturowac . Pomyslcie tylko konsekwencjach jakie Was czekaja.

Witam serdecznie w te zroźne dni, po ostatnich postach i przanalizowaniu wszystkich wypowiedzi domniemam ze crain38 może mieć dużo wspolnego z p. u, jak widać na załączony obrazku to jest pierwsza wypowiedź tej osoby w tym temacie.Ciekawostą jest to że wszyscy logując się na tym temacia informują zę zostali oszukani lub coś w tym rodzaju, natomiast crain38 jest taki szczęśliwy że to tak mało kosztuje itd. Myśli i bierze sobie ludzi za idiotów, ze ona taka mądra (specjalnie piszę z małej litery z braku szcunku do p.u), wypowiedź moja była by inna na temat tej osoby ale regulamin mnie obliguje k....., m...., :o (wolne tłumaczenie " Kochasz mnie") :D

ten koles co jest zadowolony z tego wpisu rozbawil mnie do lez :) z czego jestes zadowolony z tego ze jest logo firmy i lity tekst?? takie prezentacje to ja robilem w szkole podstawowej i teraz najwazniejsze jak wpiszecie szukana branze czy firme to na jakiej pozycji jest w googlach ta wyszukiwarka sprawdzales? wiec nie wstawiaj kitu ze jestes zadowolony moge Ci podac kilka innych firm legalnych ktore maja ta usluge profesjonalna i kosztuje to w okoliczach 180-220zl za rok

myślę, że z "zadowolonymi uzytkownikami / klientami" IIP - dyskusje możemy sobie podarować. Po co strzępić... klawiaturę ;) i tak wiadomo, kto siedzi po drugiej stronie..

Właśnie powrócił do mnie list który nie został dostarczony do IIP "ADRESAT WYPROWADZIŁ SIĘ". Zgodnie z przypuszczeniami. :)

beretto napisał:
Witam

"Marta Undro
crain38@op.pl
665 248 386

szkoda ze nie zadzwoniłeś
dziś numer jest niedostępny
ale popróbuje jeszcze może pani marta jest w Urzędzie Skarbowym na dywaniku lub w innej instytucji i nie można jej przeszkadzać.

karolr-73 napisał:
szkoda ze nie zadzwoniłeś
dziś numer jest niedostępny
ale popróbuje jeszcze może pani marta jest w Urzędzie Skarbowym na dywaniku lub w innej instytucji i nie można jej przeszkadzać.

haha, a niech zgadnę, powyższy mail jest od dnia dzisiejszego zlikwidowany?? ;]

Powrót