Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
imikita napisał:
cyt. "pomysł sprzeczny z obowiązującym prawem kasuję" a co jest tu niezgodne z prawem? proszę mnie oświecić...

Skasowana została treść sprzeczna z prawem. Mam nadzieję, że udało mi się Panią oświecić.

Jeszcze jedno
Posiadanie numeru NIP nie określa, że jest się płatnikiem VAT.

karolr-73 napisał:
Jeszcze jedno
Posiadanie numeru NIP nie określa, że jest się płatnikiem VAT.

Płatnika VAT dot.Sp.z o.o. zobowiązuje zgłoszenie NIP-2 wtedy może naliczać ww podatek.Panie Krzysiu niech pan bzdur na tym temacie nie wypisuje, a jeżeli juz to proszę dokładnie przeczytać wszystkie posty oczywiście ze zrozumieniem. Na dzień 31 styczeń firmas IIP nie zgłosiła VAT-2 a wprowadzając fałszywy dokument FV w obieg własnej księgowości jest wyłudeniem od skarbu państwa tego podatku. Reasumując powiela Pan proceder wyłudzania.US w tym wypadku sprawdza obie strony.

Zbliża się termin płacenia zaliczki na podatek dochodowy, a jeśli nie załatwili płatności co trzy miesiące, to również VAT trzeba będzie odprowadzić.
Czy ktoś zawiadomił organ rejestrujący spółkę ii, że jest bezdomna?

Pan Krzysiu to zapewne ta sama osoba co wcześniej krokodylek i crain czyli Marta U.
Nie piszcie do nich żadnych maili, jakakolwiek korespondencja tylko i wyłącznie na piśmie listem poleconym. Mój list też wrócił z adnotacją że adresat wyprowadził się, listonosz mówił mi że takich listów ostatnio kilka miał i pytał o co chodzi. Widać po tym ilu ludzi dało się nabrać na "bezpłatną" usługę.

atrafor napisał:
Zbliża się termin płacenia zaliczki na podatek dochodowy, a jeśli nie załatwili płatności co trzy miesiące, to również VAT trzeba będzie odprowadzić.
Czy ktoś zawiadomił organ rejestrujący spółkę ii, że jest bezdomna?

Dzwoniłem tam z informacją ze pod danym adresem spółka nie występuje
tel (0-71) 334 82 18
otrzymałem informacje ze wszelkie zmiany muszą być zgłaszane w przeciągu 7 dni pod rygorem ukarania grzywną.
Ale czy po moim telefonie coś się zaczęło dziać w tej sprawie nie wiem.
Zadzwonię jutro jeszcze raz.

IX. Gospodarczy - KRS
53-630 Wrocław ul. Poznańska 16-20
tel: (071) 334-82-20
fax: 334-82-28

No to może wyślemy trochę faksów.
Sprawdźcie mnie tylko czy nie pokręciłem czegoś w adresie.
Jeden faks niczego nie załatwi. Urzędników trzeba pObudzić.

DominikZL napisał:
Pan Krzysiu to zapewne ta sama osoba co wcześniej krokodylek i crain czyli Marta U.
[...]
A, Ci trzej radcy prawni, to kanał.

Zastanawiam się dlaczego piszecie Marta U, a nie Marta Undro - przecież wiadomo o kogo chodzi. Nie toczy się przeciwko niej postępowanie i nikt nie zabrania pisać imienia i nazwiska. Ponadto w pierwszych postach dało się zauważyć zwrot, pani Marta U z naciskiem na PANI. Czy ta osobą jest dla Was jakaś wyjątkowa?
W necie "siedzę" kilkanaście lat i tylko w wyjątkowych wypadkach zwracamy się do siebie per Pan/Pani.

Na koniec mam pytanie czy ktoś z Was wysłał faks z zawiadomieniem, że iindex nie ma siedziby? Jak znam życie, to jeden patrzy na drugiego, a Undro kombinuje jak działać dalej.

Jeśli jest inaczej pewnie ktoś zwróci mi uwagę.

Ostatnia edycja:
dziś dostałem kolejne wezwanie

Informujemy, że do dnia 2010-02-11 nie odnotowaliśmy wpłaty.

Saldo zobowiązań wynosi : 1048.13 zł
W tym
należność główna wynikająca z dokumentu 1/xxxxx/U3/2010 w kwocie 976 zł
odsetki za zwłokę liczone od dnia 2010-01-21 w kwocie 11.13 zł

należnośc wynika również z dokumentów :
należność wynikająca z dokumentu 2/xxxxx/U3/2010 w kwocie 61 zł

prosimy o pilną wpłatę kwoty nalezności na rachunek 14 1090 1926 0000 0001 1297 2387

Termin przygotowania najbliższego wezwania do zapłaty, płatnego 61 zł brutto, przypada na dzień: 2010-02-12

pozdrawiamy,
zespół interactive index polska.

może mnie ktoś oświeci
osoba bezdomna nie możne prowadzić samochodu mimo ze posiada prawo jazdy
a bezdomna spółka możne wystawiać faktury?

Ale z tego co pisze karolr-73, widzę, że Interactive Index Polska stosuje bardzo ciekawy sposób numeracji faktur. :D

na papierze faktury jeszcze nie mam
fakt sposób numeracji mają przejrzysty oczywisty i chronologiczny

Nie mają siedziby ale rachunek w banku jak najbardziej.

Ciekawe czy będzie taka mądra jak Urząd S. dobierze się do niej i zapyta o dlaczego nie zapłaciła podatków. Nie zapłaciła, bo rozumiem, że niewielu się przestraszyło i zapłaciło.
Ratuje ją tylko upadłość. ii w likwidacji - obstawiam, że za miesiąc.

Ostatnia edycja:
czy ktoś dostał więcej niż 3 wezwania? ja bardzo chętnie pójdę do sądu, jeżeli będą się chcieli procesować, na razie mam fakturę i dwa wezwania

Jestem z Wrocławia chętnie zostanę świadkiem (myślę, że będzie nas wielu(e)), chyba że ja pierwszy znajdę się w sądzie.

Choć Pasqud wie co pisze - nie będą ryzykować.

Na razie jest cicho ale gdy dojdzie do rozprawy bedą kamery TV i mikrofony radiowe. Zadbamy o to.

Ostatnia edycja:
Witam!
Z tego co obserwuję to rzeczywiście jest to wielki i to bardzo wielki przekręt. Chyba pani Marcie Undro zabrakło papieru i wysyła informacje o zadłużeniu względem jej "krzaczastej" firmy mailem. Sprytnie nas podeszła i teraz próbuje nas doić. Dostałem już drugiego maila o zadłużeniu. Czekam na odpowiedź listowną od jej firmy, ale chyba się nie doczekam, bo pod tym adresem już nie figurują (Wr-w Pl. Solny 14). Po analizie wszystkich postów na tym forum i po przejrzeniu innych portali stwierdzam, że wszyscy daliśmy się złapać wchodząc tylko na moment aby zobaczyć co owa pani oferuje i tym sposobem ci, którzy podpisali i ci, którzy nie podpisali stali się jej ofiarami bo otrzymali faktury. Pani Marta - muszę przyznać ma dość inteligencji, którą oczywiście źle wykorzystuje bo próbuje nas oskubać - tym sprytnym formularzem nas podeszła, gdyż wypełnianie go miało na celu udowodnienie o prawdziwości naszej firmy, więc każdy dawał rzetelne informacje a jak dał był już w pakiecie BIZNES. Po za tym nie wiem czy zwróciliście uwagę na bardzo gęsty druk w regulaminie, tak że można dostać oczopląsu. Wszystko się zlewa, nie mam dobrego wzroku i choć w okularach to mam trudności z czytaniem. Po bardzo długim czytaniu można gdzieś pod koniec dojrzeć że się ugotowało na prawie 1 000,- zł. Oszukała tym sposobem już tysiące potencjalnych klientów, próbuje od każdego z nas w szybkim tempie, nie na pracując się za bardzo wydoić kasę "chochlą" i to g-"astronomiczną" i jeszcze na dodatek nas straszy. Gdyby to była niewielka opłata tzw. "łyżeczka" zapłaciłbym, inne firmy jakoś z nas nie doją, widzę moje dane w różnych portalach, o których przez przypadek znajduję i nie wołają kasy za wpis, a jak wpis kosztuje to informują i wtedy wiem czy mnie stać na taką reklamę czy nie. Na razie tyle. Też jestem z Wrocławia, i też nie płacę, czekam na wyjaśnienie sytuacji. Jestem do dyspozycji i pozdrawiam wszystkich poszkodowanych przez IIP.

babciadrybcia napisał:
Dziś otrzymełem e-maila od IIP pt "saldo zobowiązań" odpisałem rownie tak samo jak imikita, cytuję:
Po otrzymaniu wezwania do zapłaty za usługę, informuję, że trzykrotnie
zostało wysłane pismo za potwierdzeniem odbioru informujące o wypowiedzeniu
umowy, na adres siedziby firmy (Plac Solny 14), który to adres podajecie
Państwo jako jedyny wiążący do korespondencji. Uważam sprawę za zakończoną-
pismo zgodnie z prawem uważa się za doręczone.
koniec cytatu

Witam!!!!
Dziś wpadłem na pomysł by działać równie jak oni systematycznie odpisując na ich e-maile,ponieważ nie da rady odpowiedzieć automatycznie to wysyłam nową wiadomości, kopiując ich treść i dokładając swoją która jest cytowana powyżej, wpisując w temacie meila odmowa wprowadzając datę by układało się chronologicznie w całość.Dziś do cytowanej treść dopisałem PS ze nie otrzymełem ww dokumentu na podstawie której dopisali odsetki, a wyżej wymieniony dokument będzie wykorzystany w sprawie jako dowód.I tak sobie będe odpisywał, a całą korespondencję archiwizował.A tym czasem mam ferie z dziećmi i spadam na stok, miłego dnia :)

Jeżeli ktoś wysyła wam niechcianą pocztę proponuje zgłosić go na blacklistę spamerów i poczta z jego serwerów pocztowych będzie odrzucana. W praktyce nie wyśle żadnego maila.

np.:
SpamCop.net - Beware of cheap imitations

Im więcej zgłoszeń tym szybciej niechciany email zniknie z internetu.

imikita napisał:
czy ktoś dostał więcej niż 3 wezwania? ja bardzo chętnie pójdę do sądu, jeżeli będą się chcieli procesować, na razie mam fakturę i dwa wezwania

ja dostałem już tych wezwań kilka
dzisiaj kolejne

Witam

Niestety moja firma dołaczyła do grona złapanych przez IIP
Nasz przypadek jest o tyle komfortowy że pracownik (bez prawa do reprezentacji) nie wysłał żadnego faksu czy maila potwierdzajcego,
(oczywiście faktury doszły)

Zgadzam sie z moderatorem: NIE PŁACIĆ, odesłać fakturę, czekać na zwrotkę o niemożliwości doręczenia i niech nas pocałują w d...

Sądzę że jednak warto zgłosić sprawę do US jeśli potwierdzą się informacje o braku możliwości wystawienia faktur VAT przez IIP - możecie mieć problem z ich zaksięgowaniem i odliczeniem VATu a sądze że US będzie mocno zainteresowany i ruszy 4 litery jeżeli dotrze do nich skala przewału i skala niezapłąconego przez IIP podatku

Powrót