Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
janek1234 napisał:
Jeżeli ktoś wysyła wam niechcianą pocztę proponuje zgłosić go na blacklistę spamerów i poczta z jego serwerów pocztowych będzie odrzucana. W praktyce nie wyśle żadnego maila.

np.:
SpamCop.net - Beware of cheap imitations

Im więcej zgłoszeń tym szybciej niechciany email zniknie z internetu.

Bardzo dobry pomysł w zabezpieczeniach antyspamowych jest czarna lista, wystarczy wrzucić adres i po kłopocie :D

Marta powoli "pęka". 11 lutego dostałem e-maila:
================================
Informujemy, że do dnia 2010-02-11 nie odnotowaliśmy wpłaty.

Saldo zobowiązań wynosi : 987.13 zł
W tym
należność główna wynikająca z dokumentu xxxxxxxxxxx w kwocie 976 zł
odsetki za zwłokę liczone od dnia 2010-01-21 w kwocie 11.13 zł

prosimy o pilną wpłatę kwoty nalezności na rachunek 14 1090 1926 0000 0001 1297 2387

Termin przygotowania najbliższego wezwania do zapłaty, płatnego 61 zł brutto, przypada na dzień: 2010-02-12

pozdrawiamy,
zespół interactive index polska.

Uwaga! nie odpowiadaj na powyższy e-mail.
Aby sie z nami skontaktować, użyj formularza: Kontakt - www.iindex.pl
======================================

Dzisiaj kolejnego e-maila:
======================================
Informujemy, że do dnia 2010-02-12 nie odnotowaliśmy wpłaty.

Saldo zobowiązań wynosi : 987.66 zł
W tym
należność główna wynikająca z dokumentu xxxxxxxxxxx w kwocie 976 zł
odsetki za zwłokę liczone od dnia 2010-01-21 w kwocie 11.66 zł

prosimy o pilną wpłatę kwoty nalezności na rachunek 14 1090 1926 0000 0001 1297 2387

Termin przygotowania najbliższego wezwania do zapłaty, płatnego 61 zł brutto, przypada na dzień: 2010-02-13

pozdrawiamy,
zespół interactive index polska.

Uwaga! nie odpowiadaj na powyższy e-mail.
Aby sie z nami skontaktować, użyj formularza: Kontakt - www.iindex.pl
=========================================
Undro ociąga się z:
terminem przygotowania najbliższego wezwania do zapłaty, płatnego 61 zł brutto, wczoraj przypadał na dzień: 2010-02-12, a dzisiaj przypada n.dz. 2010-02-13, a jutro...?
Jutro będzie przypadał na 14-02-2010?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nic innego jak undro , bądź jej kolesie mają programik który generuje takie informacje i wysyłają z automatu, zaczyna to zakrawać na komedyjkę, ja osobiście wprowdziłem na czarną listę IIP, wasze zdrowie :beer:

Witam.
Dziwię się, że odbieracie maile i odpowiadacie na nie. Zablokujcie adres iip w skrzynce, a gdyby doszły - KOSZ. Mozna wcześniej wysłać maila z oświadczeniem, że nie życzycie sobie kontaktu mailowego zwłaszcza, że "firma" nie jest wiarygodna: podany w KRS adres "firmy" jest nieprawdziwy, brak kontaktu telefonicznego, a metody działania rodzą podejrzenie, że działalność jest nastawiona na wyłudzenie pieniędzy podstępem.
Odesłane faktury , które powróciły z adnotacją, że adresat wyprowadził się - w świetle prawa uważa się za doręczone juz po pierwszym razie, bo adresat pod podanym w KRS adresie nie istnieje.
Mam równiez nadzieję, że oprócz wypowiedzi na forum zgłaszacie sprawę do odpowiednich urzędów.

Swoją drogą, nie wiem czy bardziej podziwiać odwagę iip czy bezczelność!

Z radością zauważam że emocje troszkę opadły.
Jak to mawiał Dijkstra zamachy stanu i pucze są jak chłodnik z botwinki. Nalezy je spożywać na zimno.

Witam

Wygaszenie emocji - rzecz dobra

Pogadałem trochę przez telefon z moim adwokatem (niestety jest na urlopie i obiecał obejrzeć papiery jak wróci) - polecił co następuje:

nie płacić absolutnie - odesłać fakturę - dać sobie siana z odpisywaniem na ich generowane przez jakiś program maile z wezwaniem (szkoda waszego czasu) i jak się chce to warto powiadomić z uprzejmym donosem US w Wrocławiu o podejrzeniu popełnienia przestępstwa z zasadą im więcej nas tym lepiej

Co zgodnie z zalecaniami uczyniłem

Pozdrawiam i miłego weekendu

ja też mam 3 wezwania- przychodzą codziennie i dzień wysłania upomnienia za 61 brutto przypada na następny dzień- sytuacja jak u "Atafor"
dzwoniłam tez z zapytaniem do UKS Wrocław co z moim pismem (opis sprawy,kopia fv, zapytanie o sprawdzenie wiarygodności danych firmy), bo do dzisiaj nie dostałam odpowiedzi- to Pan mnie poinformował, że trwają działania sprawdzające, ponieważ nie jestem stroną w sprawie nie mogę być informowana o postępach...:(

Przepraszam, jak to nie jesteś stroną w sprawie? Faktura była wystawiona na UKS czy na Ciebie? Ktoś jest tam niepoważny? Lepiej brzmiało by gdyby powiedzieli, że dla dobra przeprowadzanej kontroli nie informują zupełnie nikogo. To miałoby sens.

stronami w postępowaniu są UKS i interactive, nie mogą informować o szczegółach, doradzili mi tylko, żeby nie płacić faktury (ale na piśmie mi tego nie dali:))

Pasqud napisał:
Z radością zauważam że emocje troszkę opadły.
[...]

:-) - U nas jest pełny "luzik", to raczej Marta obgryza paznokcie i tupie nogami.

Marto - koledzy i koleżanki czekają na procesy - inaczej "kasiorki" nie będzie.

Ostatnia edycja:
To wygląda na odwrót. Po otrzymaniu f-ry (którą oczywiście odesłałem) wpisałem na formularzu kontaktowym, żądanie usunięcia danych mojej firmy. Otrzymałem odpowiedż - tylko oficjalne rozwiązanie umowy itd.., które zignorowałem bo nie było umowy. I oto po 2 tyg. moje dane zniknęły , pozostał tylko ten pierwotny wpis bez "darmowych" uzupełnień - ten z błędnymi danymi. II zwija interes ??? :mad:

witam
chciałbym przedstawić możliwy scenariusz całej tej jakże przykrej dla nas sprawy: otóż pani Marta wyprowadzi ze spółki do tej pory ściągnięte od naiwnych pieniądze (a jest na to wiele sposobów) i ogłosi upadłość spółki. Ponieważ spółka stanie się niewypłacalna likwidacją jej majątku zajmie się syndyk. Aby zaspokoić powstałe zobowiązania podatkowe tj. VAT i podatek dochodowy syndyk wyegzekwuje należności z niezapłaconych faktur. Ponieważ są to małe kwoty zrobi to w postępowaniu uproszczonym czyli bez naszego udziału, a dowiemy się o tym już po egzekucji komorniczej z naszego konta. Syndyk nie wnika czy faktury zostały wystawione słusznie czy nie tylko czy są uwzględnione w ewidencji księgowej. Po zaspokojeniu roszczeń wierzycieli i opłaceniu syndyka resztę w formie dywidendy zabiorą najprawdopodobnie udziałowcy. Najlepiej kupić udziały tej spólki i czekać na rezultaty pracy syndyka, no chyba, że ktoś ma jakiś pomysł, może jak najwięcej zgłoszeń na prokuratuę, może jakaś interpelacja poselska, może rzecznik praw obywatelskich?

Wypowiedź bobprofi jest tak całkowicie pozbawiona sensu oraz mająca się nijak do obowiązujących przepisów prawa, że doprawdy aż trudno się do niej odnieść.

Pasqud napisał:
Wypowiedź bobprofi jest tak całkowicie pozbawiona sensu oraz mająca się nijak do obowiązujących przepisów prawa, że doprawdy aż trudno się do niej odnieść.

Tak, czy inaczej - Ci co zapłacili swoich pieniędzy nie zobaczą.

bobprofi napisał:
witam
chciałbym przedstawić możliwy scenariusz całej tej jakże przykrej dla nas sprawy: otóż pani Marta wyprowadzi ze spółki do tej pory ściągnięte od naiwnych pieniądze (a jest na to wiele sposobów) i ogłosi upadłość spółki. Ponieważ spółka stanie się niewypłacalna likwidacją jej majątku zajmie się syndyk. Aby zaspokoić powstałe zobowiązania podatkowe tj. VAT i podatek dochodowy syndyk wyegzekwuje należności z niezapłaconych faktur. Ponieważ są to małe kwoty zrobi to w postępowaniu uproszczonym czyli bez naszego udziału, a dowiemy się o tym już po egzekucji komorniczej z naszego konta. Syndyk nie wnika czy faktury zostały wystawione słusznie czy nie tylko czy są uwzględnione w ewidencji księgowej. Po zaspokojeniu roszczeń wierzycieli i opłaceniu syndyka resztę w formie dywidendy zabiorą najprawdopodobnie udziałowcy. Najlepiej kupić udziały tej spólki i czekać na rezultaty pracy syndyka, no chyba, że ktoś ma jakiś pomysł, może jak najwięcej zgłoszeń na prokuratuę, może jakaś interpelacja poselska, może rzecznik praw obywatelskich?

Ta wypowiedź zalatuje mi wieloosobowością pani marty, w szczególności druga wypowiedź na tym forum, a takie przemyślane wypowiedzi są bardzo podejrzane.

a ja dziś dostałem list z IIP
odpowiedz na moja reklamację wysłaną listem poleconym
reklamacja jeszcze byłą odebrana na Placu Solnym dzień przed wypowiedzeniem umowy przez mBiuro

oczywiście nie uznali reklamacji

dodatkowo wezwanie do zapłaty

i najciekawszy dokument
Nota Obciążeniowa

z adnotacją
Niniejszym obciążamy Państwa kwotą 61zł tytułem opłaty za wezwanie do zapłaty na podstawie zaakceptowanego regulaminu reklamowego serwisu interactive index polska - paragraf 2 ustęp 20

a w regulaminie jest:

20.Niezależnie od uprawnienia do wypowiedzenia umowy, o której mowa w Regulaminie Świadczenia usług w Serwisie Interactive Index Polska w trybie natychmiastowym, w przypadku nie uiszczenia przez Usługobiorcę należności za Prezentację w pakiecie "Biznes", gdy opóźnienie w zapłacie wynosi co najmniej 14 dni Usługodawca uprawniony jest do wezwania Usługobiorcy w formie pisemnej do zapłaty zaległości. W przypadku wystosowania wezwania do zapłaty, Usługobiorcę obciążają koszty administracyjne ("opłata administracyjna") związane z wystosowaniem wezwania, każdorazowo w wysokości 50 zł (pięćdziesiąt złotych) netto.

Widzę jak bardzo dobrze znają się na przepisach podatkowych
żeby doliczyć VAT do noty:o

Czy ktoś z was tez dostał takie pisemko
czy mszczą się za moje wypowiedzi na tym forum?

wpadło w moje ręce coś takiego
sytuacja bardzo podobna jak z IIP

W 2008 r. wynajęłam Spółce z o.o. adres prawny na zarejestrowanie siedziby. W zakres usług wchodziły też usługi sekretarskie, odbiór korespondencji itp. Członkowie zarządu zarejestrowali spółkę, jednak Spółka płaciła za usługi tylko kilka miesięcy. Z uwagi na zaległości w opłatach wypowiedziałam umowę najmu adresu i usług sekretarskich. Zarząd przyjął do wiadomości ten fakt i przez rok obiecywał, że wyrejestruje spółkę z mojego adresu. Teraz nawet nie wiem, gdzie mam Prezesów poszukiwać. Spółka posiada zadłużenia. Urząd Skarbowy po zapoznaniu się z sytuacją i sprawdzeniu dokumentów nie poszukuje już u mnie Spółki, natomiast inni wierzyciele poszukują Zarządu u mnie, ponieważ taki adres jest wskazany w KRS. Jakie mam możliwości prawne, aby zmusić Zarząd do wyrejestrowania spółki z mojego adresu? Ewentualnie, czy jest możliwość wyrejestrowania adresu z KRS na mój wniosek? Jak przygotować taki wniosek?

Data: 2010-02-10

PROPOZYCJA ROZWIĄZANIA PROBLEMU

METRYKA
STAN PRAWNY NR DOKUMENTU
2010-02-10 22560

Należy wskazać, iż nie istnieją żadne środki prawne za pomocą których mógłby Pan zobowiązać zarząd lub sam sąd rejestrowy do dokonania zmian danych objętych wpisem w KRS. Osobami odpowiedzialnymi za zgłaszanie zmian do KRS są członkowie zarządu, jako organ odpowiedzialny za prowadzenie spraw spółki a także jej reprezentacji. To właśnie osoby mające prawo reprezentacji spółki powinni w terminie 7 dni dokonać zgłoszenia zmian adresu siedziby spółki.

Można jednak zwrócić uwagę sądu na brak wypełnienia przez spółkę obowiązku rejestracji i czekać, aż sąd podejmie działania. Zgodnie z art. 24 ustawy o KRS w razie stwierdzenia, że wniosek o wpis do Rejestru lub dokumenty, których złożenie jest obowiązkowe, nie zostały złożone pomimo upływu terminu, sąd rejestrowy wzywa obowiązanych do ich złożenia, wyznaczając dodatkowy 7-dniowy termin, pod rygorem zastosowania grzywny przewidzianej w przepisach Kodeksu postępowania cywilnego o egzekucji świadczeń niepieniężnych. W razie niewykonania obowiązków w tym terminie, sąd rejestrowy nakłada grzywnę na obowiązanych. Przepisów art. 1052 zdanie drugie i art. 1053 Kodeksu postępowania cywilnego nie stosuje się. Sąd rejestrowy może ponawiać grzywnę. Jeżeli środki nie spowodują złożenia wniosku o wpis lub dokumentów, których złożenie jest obowiązkowe, a w Rejestrze jest zamieszczony wpis niezgodny z rzeczywistym stanem rzeczy, sąd rejestrowy wykreśla ten wpis z urzędu. W szczególnie uzasadnionych przypadkach sąd rejestrowy może dokonać z urzędu wpisu danych odpowiadających rzeczywistemu stanowi rzeczy, o ile dokumenty stanowiące podstawę wpisu znajdują się w aktach rejestrowych, a dane te są istotne.

Zatem, należy wskazać iż osoba trzecia nie mająca umocowania do działania w imieniu podmiotu wpisanego do KRS nie ma możliwości złożenia wniosku o wykreślenie istniejącego wpisu. Jednakże warto spróbować wysłać we własnym imieniu pismo do sądu rejestrowego z opisem sytuacji i wskazaniem braku tytułu prawnego spółki do lokalu w którym zgodnie z wpisem do KRS znajduje się siedziba firmy.

Jeżeli jednak urząd skarbowy, jak Państwo piszą, powziął wiadomość o tym, że spółka zmieniła faktycznie adres swojej siedziby to na podstawie art. 21 ust. 1 ustawy o KRS organ ten jest obowiązany niezwłocznie poinformować sąd rejestrowy o zdarzeniach, które podlegają obowiązkowi wpisu do Rejestru z urzędu. Zatem bardzo prawdopodobne, że w niedługim czasie sąd rejestrowy zostanie poinformowany przez US o nieaktualności wskazanego wpisu. Oczywiście ten fakt nie wyłącza możliwości przesłania do sądu rejestrowego pisma o którym mowa powyżej.

He, he

Dziś dostaliśmy pocztą wezwanie od IIP z adresu w Wrocławiu wysłane 11 II choć z 15 stycznia mamy zwrotke z poczty że adresat się wyprowadził
Dobre.

Acha, pamiętajcie że ich faktur lepiej nie księgować - US może zakwestionować odliczenie VAT jeśli okaże się że IIP nie zapłacił swojej części VAT - w co szczerze wątpię

Pozdrowienia i uszy do góry - czytałem właśnie opis podobnej sytaucji z niemieckim DAD'em - podobna metoda tylko skala większa nie 900 zł a 900 Euro na rok - gdzie sam konsulat niemiecki w Polsce sugeruje olać wezwania i nie płacić oszustom

To jeszcze jakiś czas potrwa - zastraszanie, pisma, wezwania do zapłaty, noty, straszenie sądem i co tam jeszcze wymyśli. Nas jest więcej, a i Paskud coś nowego podpowie.
Ona jest w trudniejszej sytuacji nie ma kasy na zapłacenie zaliczki na podatek dochodowy (termin już w najblizszy poniedziałek), VAT będzie musiała odprowadzić jeśli nie do 25 lutego, to do 25 kwietnia. Prowadzenie działalności też ją kosztuje.
Chyba nawet żal mi tej dziewczyny. W necie jest skończona, a to jeszcze nie koniec. Pieniądze, które dostała/pożyczyła na rozruch interesu rozeszły się.
Czas wracać do Avon?

Ostatnia edycja:
Powrót