Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
bastek00 napisał:
:) Tak nagłośniona sprawa nie zostanie odrzucona przez Prokuraturę. A do tego napewno przyglądną się inne instytucje (NIK, PG) również fundacji i co tam jeszcze posiada.

No oby się pan nie zdziwił....
A na marginesie, nie wiem co to niby jest PG ale NIK to zupełnie się nie zajmuje takimi sprawami :D

Miałem na myśli wydział Przestępst Gospodarczych Policji. Użyłem skrótu jaki używa się. NIK - ok, po przemyśleniu może i nie ale ktoś napewno się już przygląda ich działaniom. Szkoda tylko, że inni dzięki takim praktykom mogą być postrzegani za nieuczciwych.

Pasqud napisał:
No oby się pan nie zdziwił....
A na marginesie, nie wiem co to niby jest PG ale NIK to zupełnie się nie zajmuje takimi sprawami :D

Widać jesteś młodym człowiekiem
PG to była policja gospodarcza
faktem jest że nie istnieje w tej chwili
zlikwidowana jakiś czas temu a jej obowiązki przejęła policja albo połączona została z policją.

PG - prokuratoria generalna skarbu państwa
PG - prokurator generalny
PG - politechnika gdańska (równie zasadna jak NIK)

Pasqud napisał:
PG - prokuratoria generalna skarbu państwa
PG - prokurator generalny
PG - politechnika gdańska (równie zasadna jak NIK)

No Pania Pasqud, jeżeli ktoś wypowiada się na tym forum i w tym temacie używając PG to napewno nie ma na myśli w rzeczy samej Politechniki Gdańskiej,to że jest Pan moderatorem to nie upoważnia Pana lekkomyślnego zwaracania uwagi i prawie wyśmiewania się, myślę ze poza Panem nikt nie myślał o Politechnice, tylko Pan jedyny tak skojarzył skrót PG. Koniec języka za przewodnika i trzeba poprosić o rozwinięcie skrótu w temacie. Tak czy nie ???

babciadrybcia napisał:
No Pania Pasqud, jeżeli ktoś wypowiada się na tym forum i w tym temacie używając PG to napewno nie ma na myśli w rzeczy samej Politechniki Gdańskiej,to że jest Pan moderatorem to nie upoważnia Pana lekkomyślnego zwaracania uwagi i prawie wyśmiewania się, myślę ze poza Panem nikt nie myślał o Politechnice, tylko Pan jedyny tak skojarzył skrót PG. Koniec języka za przewodnika i trzeba poprosić o rozwinięcie skrótu w temacie. Tak czy nie ???

Pasqud z lekka zażartował. Nie rób awantury, bo nie ma o co.

Jestem ciekawy czy Undro pisała do Paskuda w sprawie porad dla nas.
Pasqud, uchyl proszę rąbka tajemnicy - jeśli to tajemnica.

Ostatnia edycja:
babciadrybcia dziękuję za wsparcie ;) mogę się wogóle nie wypowiadać w temacie, przecież on mnie nie dotyczy, ja nie mam tego problemu, jednak staram się pomóc chociażby wzorem pisma napisanym sensownie a adekwatnie do sytuacji.

karolr-73 - przepraszam ale kto niby jest młodym człowiekiem (ja wyczytałem niedouczonym) ? PG rozwiązane, połączone? W każdym razie działa nadal, może pod inną nazwą, sens PG jest dla mnie i dla wielu taki sam - chodzi o to czym się zajmują.

Teraz trzeba już tylko czekać na pozytywne rozwiązanie problemu, czego Wam szczerze życzę. Pozdrawiam i już się nie odzywam.

Owszem otrzymałem pewne wiadomości.

Rowniez otrzymalem fv - za reklamę w tym serwisie - jakiez było moje zdziwienie ze za darmowe porawienie swoich danych trzeba zapłacic 800 netto. O tamtego czasu uzbierały mi się odsetki i ponaglenia za nie terminowa wpłatę - której oczywiscie nie uiszczę na kwotę 1116.02 zł

Temat skierowłem do prawnika. zainteresowanych pismem które zostało napisane przez fachowaców prosze o kontakt.

Brak konkretnego maila, telefonów i pewnego adresu komplikuje kontakt z tymi złodziejami. Uwazam ze sprawa napewno się rozwiąże - Ja oczywiscie nie zapłacę tym bardziej ze wpisałem błędne dane do FV. Aktualnie zajmuje sie odsyłaniem ich zawiadomien bez otwierania przesyłki :)

Pozdarwiam wszytkich nabitych w butelkę

Pasqud, wybacz - ton wyższości w Twoich odpowiedziach, niedomówienia, "uśmieszki" - nieco drażnią i świadczą o tym, że chyba jesteś bardzo młody. Byłoby sympatyczniej gdybyś okazał więcej dyplomacji, jak na prawnika przystoi.
Pozdrowienia od straszego kolegi po fachu.

KAJ44 napisał:
Pasqud, wybacz - ton wyższości w Twoich odpowiedziach, niedomówienia, "uśmieszki" - nieco drażnią i świadczą o tym, że chyba jesteś bardzo młody. Byłoby sympatyczniej gdybyś okazał więcej dyplomacji, jak na prawnika przystoi.
Pozdrowienia od straszego kolegi po fachu.

A tego kto jest starszy nie ustalimy. Na pytania o prawo odpowiedziałem. Jeżeli komuś się nie podobają moje wypowiedzi to już problem tej osoby.

Uwaga na kolejna firmę !!!!!!!!!!!!!!! myslę że sposób jest podobny jak IIP

dostałem takiego e-maila

Szanowni Państwo,
Uprzejmie prosimy o sprawdzenie danych Państwa firmy w wizytówce na naszym Portalu:

Link do Wizytówki

Dane można edytować samodzielnie po założeniu konta na naszym Portalu.
Jednocześnie zachęcamy do bezpłatnego wypróbowania pakietu Gold lub Silver, które pozwalają na zamieszczenie znacznie szerszego opisu Państwa firmy oraz ułatwiają jej odnalezienie przez klientów.

Z pozdrowieniami
Zespół Fachowcy.pl

Sorki za głupie pytanie ale dzisiaj listonosz zostawił mi wezwanie o polecony, dzwoniłem na pocztę i powiedziano mi że to list od IIndex, pewnie wezwanie zapłaty.
Pytanie odbierać je czy nie?
pozdrawiam

color_mac napisał:
Uwaga na kolejna firmę !!!!!!!!!!!!!!! myslę że sposób jest podobny jak IIP

dostałem takiego e-maila

Szanowni Państwo,
Uprzejmie prosimy o sprawdzenie danych Państwa firmy w wizytówce na naszym Portalu:

Link do Wizytówki

Dane można edytować samodzielnie po założeniu konta na naszym Portalu.
Jednocześnie zachęcamy do bezpłatnego wypróbowania pakietu Gold lub Silver, które pozwalają na zamieszczenie znacznie szerszego opisu Państwa firmy oraz ułatwiają jej odnalezienie przez klientów.

Z pozdrowieniami
Zespół Fachowcy.pl

Korespondencji jeszcze nie otrzymałem, ale moja firma jest w ich bazie, lokalizacja na mapie w innej części miasta, błąd w nazwie ulicy, tylko poprawić dane :mad:
Brak kontaktu tylko poprzez @, brak danych adresowych. W regulaminie nie ma informacji o cenach, pakietach, jest natomiast informacja w "Program udziału w zyskach). Regulamin może być zmieniony:
POSTANOWIENIA KOŃCOWE

Regulamin może być w każdym czasie jednostronnie zmieniony przez właściciela Portalu w całości lub w części i obowiązuje w nowym brzmieniu od momentu opublikowania jego nowej wersji na stronie internetowej Portalu.
Użytkownik oświadcza, iż zapoznał się z Regulaminem i akceptuje wszystkie jego postanowienia oraz zobowiązuje się do jego przestrzegania.
nie ma informacji o powiadomieniu zainteresowanych o zmianach, wypowiedzeniu itp. brak jest właściciela serwisu ??.
Czekam na korespondencję i z mety żądam usunięcia danych.

Serwisy rosną jak grzyby po deszczu, może warto rozpocząć nowy watek "serwisy w internecie, które omijamy".
Kolejny tym razem z Gdańska, bez kontaktu, właściciela i co ciekawe nawet bez regulaminu, poniżej korespondencja:
Szanowni Państwo,

W związku z wymogami ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług
drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 z 9 września 2002 r., poz.1204),
chcielibyśmy uzyskać Państwa zgodę na otrzymanie drogą elektroniczną oferty
dotyczącej ofert drobnych prac.
Jeżeli wyrażają Państwo zgodę na otrzymanie oferty, prosimy
o przesłanie zwrotnego e-mail ze słowem TAK lub klikniecie w linka "TAKwww.mikropraca.pl" tu był aktywny link do strony nie sprawdzałem

Niniejszy dokument ma jedynie charakter informacyjny i nie stanowi oferty w
rozumieniu Kodeksu Cywilnego.
Pozdrawiam
Zespół www.mikropraca.pl

Witam

Własnie oglądałem sobie z ciekawości stronę fachowcy.pl - maila nie dostałem ale już pewno nie długo - moja firma też już tam jest - oczywiście z błędem w danych. Kurcze, nawet stylistyka stony podobna do IIP - czyżby grafikom kończyła się inwencja?

wainfobroker napisał:
Korespondencji jeszcze nie otrzymałem, ale moja firma jest w ich bazie, lokalizacja na mapie w innej części miasta, błąd w nazwie ulicy, tylko poprawić dane :mad:
Brak kontaktu tylko poprzez @, brak danych adresowych. W regulaminie nie ma informacji o cenach, pakietach, jest natomiast informacja w "Program udziału w zyskach). Regulamin może być zmieniony:
nie ma informacji o powiadomieniu zainteresowanych o zmianach, wypowiedzeniu itp. brak jest właściciela serwisu ??.
Czekam na korespondencję i z mety żądam usunięcia danych.

Znalazłem dane właściciela serwisu fachowcy.pl:

"Administratorem danych osobowych jest spółka Fachowcy Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Lindego 12/28, 01-954 Warszawa, zarejestrowana w Krajowym rejestrze urzędowym podmiotów gospodarki narodowej pod numerem REGON: 141679420"

Serwer mają we Francji, jak się nie mylę to u tego samego dostawcy co IIP. No i również zwróciłem uwagę na pewne wizualne podobieństwa w obydwu serwisach. To oczywiście jeszcze o niczym się świadczy ale warto się przyjrzeć tym "fachowcom".

Co się dotyczy serwisu fachowcy pl

DOMENA: fachowcy.pl
id abonenta: din7qlgp4qioo (FIRMOWA)
serwery nazw: sdns1.ovh.net. ns308606.ovh.net.
utworzona: 1999.06.25 13:00:00
ostatnia modyfikacja: 2009.12.18 14:31:50
opcja: utworzona 2008.06.22 19:38:04
ABONENT: firma: Fachowcy Sp. z o.o.
ulica: Odoloańska 56 miasto: 02-562 Warszawa
telefon: +48.509512513
ostatnia modyfikacja: 2009.01.23

KONTAKT TECHNICZNY:
firma: Kei.pl Kei.pl
ulica: Zakopiańska 9
miasto: 30-418 Kraków
telefon: +48.122636200
ostatnia modyfikacja: 2008.01.09

REJESTRATOR:
DINFO - Systemy Internetowe
ul. Mostowa 5
43-300 Bielsko-Biała
Polska/Poland
+48.33 8225471
biuro@dinfo.pl
Informacja dzięki www dns pl :D

wainfobroker napisał:
Serwisy rosną jak grzyby po deszczu, może warto rozpocząć nowy watek "serwisy w internecie, które omijamy".
Kolejny tym razem z Gdańska, bez kontaktu, właściciela i co ciekawe nawet bez regulaminu, poniżej korespondencja:

1- MikroPraca.pl to serwis ogłoszeń drobnych :D niegroźny :D i nie biorą danych do faktur.
2- domena zarejestrowana na osobę fizyczną czyli prywatną.
3- Każdy Kowalski może wrzucić tam ogłoszenie ze sprzeda starą Franie :D

Powrót