Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
mazlo1 napisał:
Dzisiaj drugi raz nie odebrałem listu od IIP . Prawdopodobnie było to wezwanie do zapłaty.
Co ciekawe na kopercie jest dalej adres firmy p. Undro czyli PL. Solny 14.

Swoją drogą to ciekawe gdzie teraz poczta zwróci listy wysłane przez nich z tym adresem i kto zapłaci za ich "krążenie". :D

Witam wszystkich...
Śledzę forum od początku jego założenia....
Czy jest może jakaś lista firm które zostały "oszukane"?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
MagdaT napisał:
Witam wszystkich...
Śledzę forum od początku jego założenia....
Czy jest może jakaś lista firm które zostały "oszukane"?

Z tego co ktoś pisał wcześniej to taką listą jest baza firmy ENIRO (Panorama Firm).

.... i o mnie tez sobie przypomnieli !!
ale nie odebrałem listu od IIP ...

a teraz troszkę żałuję .... być może były to przeprosiny i wyrazy ubolewanie, ze strony IIP z powodu zaistniałego nieporozumienia ;)

biurouf - nie łudź się, jest to z pewnością to samo co odebrałem z poczty, czyli
wezwanie do zapłaty "Niniejszym wzywamy do zapłaty kwoty : 1055.02 zł" itd.:help:itd. a na
końcu pisma straszą podaniem Nas do "wybranych rejestrów długów" itd.a w końcu do sądu.:D:

Czyli najpierw chcą wpisać do rejestrów długów a dopiero później iść do sądu?? Tak napisali?? Dobre. :D

Pozi napisał:
biurouf - nie łudź się, jest to z pewnością to samo co odebrałem z poczty, czyli
wezwanie do zapłaty "Niniejszym wzywamy do zapłaty kwoty : 1055.02 zł" itd.:help:itd. a na
końcu pisma straszą podaniem Nas do "wybranych rejestrów długów" itd.a w końcu do sądu.:D:

Ciebie faworyzują :-). Mnie już chcą kasować na prawie 1300 PLN.

Witam!
Wczoraj zostało złożone "zawiadomienie o podejrzenie popełnienia przestępstwa przez Martę UNDRO do Prokuratury Wrocław Stare Miasto. Marta UNDRO chwyta się podle wszystkich sposobów by wydrzeć z nas pieniądze. W ciągu paru dni wysłała do mnie dwie przesyłki, które oczywiście nie odebrałem, gdyż adres który widniał na kopertach nie jest aktualny. Po za tym przegięła jeszcze tym, że w ciągu jednego dnia w mailach do mnie wysłała dwa monity o zadłużeniu i każde o 61,- zł więcej. Już jej wiszę 1241,20. Nie mam zamiaru jej płacić, więc złożyłem zawiadomienie do prokuratury o wyłudzanie i oszustwo internetowe. Teraz czekam na rozwój wypadków.
Pozdrawiam wszystkich poszkodowanych przez IIP.

Szanowni Poszkodowani!!!!
Ja mam problem z głowy adres e-mailowy zablokowałem to choć skrzynki nie zaśmieca pocztę nie odbieram z informacją od firmy krzak nie przyjmuję przesyłek za potwierdzeniem odbioru.Bujaj się marto

Witam
Dopiero teraz dołączyłem do forum bo nie wiedziałem jak się sprawy potoczą.
Tak samo jak wy dostałem już fakturę(odebrałem) i kolejne 2 listy których nie odebrałem. Mam już na skrzynce z 7 wezwań do zapłaty i dlatego postanowiłem działać. Pomimo tego że akceptowałem regulamin powinni odpowiadać na korespondencje, wysłałem pismo i zwrot faktury, dostałem oczywiście zwrot i informacje że adresat się wyprowadził ale dalej wysyłają z tym samym adresem na pewno nie przez pomyłkę. Śmierdzi to grubym wałkiem. Co prawda doceniam pomysł Pani Prezes ale ma swoje niedociągnięcia. Jak dla mnie jest to wprowadzanie w błąd i próba wyłudzenia, nie wiem jak z adresem, numerem krs i innymi powiązaniami tej firmy i pani prezes ale niech policja się ty zajmie.
Zgłosiłem sprawę policji złożyłem zeznania sprawa zaraz trafi do prokuratury tak mi powiedział policjant z komendy która to prowadzi.

Z jakich numerów IP były do was wysyłane wiadomości ?

Czy ktoś zgłosił również tą sprawę na Policji? Jest nas więcej?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Czy to nie dyshonor umieszczać reklamy na takiej stronie ? Proponuje bojkot tych reklam.

babciadrybcia napisał:
Szanowni Poszkodowani!!!!
Ja mam problem z głowy adres e-mailowy zablokowałem to choć skrzynki nie zaśmieca pocztę nie odbieram z informacją od firmy krzak nie przyjmuję przesyłek za potwierdzeniem odbioru.Bujaj się marto

Pisałem wcześniej żeby nie wysyłać żadnych maili, ja nie wysłałem i mi skrzynki nie zaśmiecają tylko przychodzą polecone a ostatnio undro chyba zaczyna ciąć koszty bo już tylko zwykłe listy wysyła...

do mnie tylko e-maile przychodza o ponagleniach juz chyba 7-me nawet nie dostaje poczty listownej, chyba kasiorki brakuje na znaczki;););)

Przeszli na InPost. Nadawca oczywiście "aktualny" Plac Solny 14:D

Nie dość jasno się wyraziłem w poście o reklamie. Oczywiście chodzi o reklamy które się wyświetlają na stronie IIP. Jeśli ktoś zrozumiał inaczej to przepraszam.

Witam!
Dzisiaj o godzinie 8,00 odebrałem telefon od Policji Wrocław Stare Miasto. Ponieważ złożyłem doniesienie o przestępstwie popełnionym przez IIP i otrzymałem statut osoby pokrzywdzonej Policja informuje mnie o przebiegu śledztwa. Z uzyskanych informacji wynika, że firma IIP (np. brak rejestracji w KRS, adresu siedziby firmy itd.) nie istnieje więc nie należy dokonywać żadnych płatności!!
Dochodzenie prowadzi Policja w Jeleniej Górze z uwagi na adres zamieszkania Marty Undro i tam też można kierować zawiadomienia lub do najbliższego posterunku Policji.
Listy od IIP należy odbierać będą dowodem przestępstwa.
Ten sposób naciągania na kasę jest znany Policji. Firma IIP jest kolejną która to robi.

Cenna informacja, ja dzisiaj też dostałam pismo z UKS, że dziękują za dostarczone materiały i prowadzą dochodzenie w związku z nieprawidłowościami firmy.

Biuro Rach napisał:
Witam!
Dzisiaj o godzinie 8,00 odebrałem telefon od Policji Wrocław Stare Miasto. Ponieważ złożyłem doniesienie o przestępstwie popełnionym przez IIP i otrzymałem statut osoby pokrzywdzonej Policja informuje mnie o przebiegu śledztwa. Z uzyskanych informacji wynika, że firma IIP (np. brak rejestracji w KRS, adresu siedziby firmy itd.) nie istnieje więc nie należy dokonywać żadnych płatności!!
Dochodzenie prowadzi Policja w Jeleniej Górze z uwagi na adres zamieszkania Marty Undro i tam też można kierować zawiadomienia lub do najbliższego posterunku Policji.
Listy od IIP należy odbierać będą dowodem przestępstwa.
Ten sposób naciągania na kasę jest znany Policji. Firma IIP jest kolejną która to robi.

To jest najlepsza informacja jaką chyba przeczytałem na tym forum :D

Ale jednak w internetowych wyszukiwarkach KRS można znaleźć informacje o Interactive Index Polska. Coś tu więc nie pasuje.

von_ski1 napisał:
To jest najlepsza informacja jaką chyba przeczytałem na tym forum :D

Ale jednak w internetowych wyszukiwarkach KRS można znaleźć informacje o Interactive Index Polska. Coś tu więc nie pasuje.

Jeśli nie zostamie ogłoszona upadłość, lub nie wypisze z KRS-u to cały czas będzie widniała informacja

Witam

Ja też dostałem pismo z UKS - dziękują za informacje
Niestety z racji tajemnicy skarbowej nie powiadomią nas o wynikach postępowania wobec IIP - mam nadzieję że dowiemy się prasy, albo z internetu.
Acha, za pamięci, kilka dni temu dostaliśmy maila od fachowców.pl - proszę poprawić swoje dane, itd. Oczywiście za darmo. Ech. Znowu się zaczyna.

Powrót