Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Mam wrażenie, że Undro jest ostatnio mniej aktywna. Już dawno nie otrzymałem ponaglenia do zappłaty. Czy u Was też tak jest?

u mnie podobnie cisza kiedys dostawalem co 2-3 dni teraz nawet mejlika nie dostaje z ponagleniem:what:

To prawda, cisza... Mam nadzieję, że to koniec "biznesu".

Ja ustawiłam pocztę tak, że wiadomości od IP komputera Firmy II odsyła jako zwrot, więc na pocztę niczego nie dostaję. Listy też nie dochodzą. No, nie wiem, czy oprócz wysłania oświadczenia, że nie zamawiałam płatnej usługi mam coś jeszcze robić?

Może warto powoływać się na art. 65 § 2 kc: w umowach należy raczej badać, jaki był zgodny zamiar stron i cel umowy, aniżeli opierać się na jej dosłownym brzmieniu? Te umowy, które rzekomo zawarł ktoś z firmą II z pewnością nie przedstawiają zgodnego zamiaru stron. Ciekawe, czy to wystarczy, jakby trzeba było dochodzić swoich racji przed sądem.

Uwaga: bardzo podobne działanie do IIP
Katalog Firm

nie to co innego, dodałem tam ogłoszenie i nic takiego niema. Tam jest przypomnienie tylko, że jeśli nie zapłacisz za wpis (dosłownie kilka zł) to zostanie on usunięty i tyle. Takżę różnica jest.

Może tak jest , ale dla mnie od pewnego czasu nie jest normalną sprawą , że pod propozycją podpisuje się "administrator " bez imienia i nazwiska , że na stronie jest formularz kontaktowy , a nie kontakt do konkretnej osoby czy osób zajmujących się tym biznesem i brak jakichkolwiek telefonów.

No tu masz rację, ale niestety takich ludzi, którzy przypuszczam chcą sobie dorobić do kieszonkowych jest sporo.

Myślę, że jak będziemy reagować to po jakimś czasie doprowadzi się do rzeczy naturalnych jak podawanie danych kontaktowych firm tego typu.
A na marginesie IIP chyba wystawiło fakturę Poczcie bo od jakiegoś czasu cisza jak makiem zasiał :D

Witam!
Prokuratura zajęła się już sprawą II, przekazała sprawę policji do przeprowadzenia śledztwa, zostałem już zaproszony na "pogawędkę" do nich. Sprawę już dobrze znają, śledzą nasze forum. Marta na razie nie zaśmieca mi maili, nie otrzymuję już faktur czyli coś się wokół niej dzieje, może to już koniec naszych udręk od Marty "U(n)DRĘKI". Jeśli również złożyliście doniesienie do prokuratury to też spodziewajcie się zaproszenia a jeśli nie to złóżcie może tym sposobem ukrócimy tego typu działalność takich firm.

Powodzenia wszystkim na forum
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Jestem też w tym gronie naciągniętych...
@tolo55
Prokuratura zajęła się już sprawą II, przekazała sprawę policji do przeprowadzenia śledztwa, zostałem już zaproszony na "pogawędkę" do nich.
Czy możesz podać jakieś namiary na prokuraturę, która się tym zajmuje?
Chyba warto tam się zgłaszać aby nie "odpuścić" oszustom. Myślę, że trzeba sprawę ciągnąć dalej i zrobić wszystko aby temat wypłynął w całości...

Pozdrawiam

Prokuratura Rejonowa
Wrocław - Stare Miasto
Ul. Sądowa 2
50-046 Wrocław

Powrót