Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Uważam,że najpierw powinno się podpisać umowę,żeby później mieć podstawę do wystawienia FV.Dziwną rzeczą było dla mnie otrzymanie faktury z umową.Nie podpisałam ani jednego ani drugiego,więc myślę,że nie jestem zobowiązana do zapłaty.

Zgadza się, dlatego można odpisać do firmy windykacyjnej, że uważa Pani ich żądania są bezpodstawne, tylko musi Pani być tego pewna na 100% W jednym z wątków pisze Pani
(odesłałam im niepodpisaną umowę spowrotem)
a powyżej
wyrzuciłam gdzieś do kąta te wszystkie papiery
. Pamięć ludzka jest zawodna więc warto być pewnym tego co się pisze.

Kolejny przekręt na tzw. katalog firm jak znany już nam DAD z Niemiec:
WORLD BUSINESS GUIDE World Business Guide .:. Welcome
korespondencja @ o treści:
Ladies and Gentlemen.

In order to have your company inserted in the registry of World Businesses
for 2011/2012 edition, please print, complete and submit the enclosed
form (PDF file) to the following address:

WORLD BUSINESS GUIDE
P.O. BOX 3079
3502 GB, UTRECHT
THE NETHERLANDS

email: register@wbg2011now.com
FAX: +31 (20) 203-1129

Updating is free of charge! (aktualizacja jest bezpłatna) :D

If you are not the intended recipient, please submit an email to
unsubscribe@wbg2011now.com
Your request shall be dealt with accordingly.

Message ID: Yyqjfapui
w załączniku plik pdf. formularz do wypełnienia i odesłania.
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B59udo62RbanMWY4Yzk0Y2YtM2QyYS00OGEwLWJiODMtNzY3ZmFhNzFiMzY5&hl=pl Kto odeśle uzupełnione o dane firmy umowa na trzy lata a abonament bagatela 995 € rocznie, niezła sumka. Warto przekazać innym, nie wszyscy mieli do czynienia z tego typu przekrętami.

witam a moze ktos spotkal sie z firma moderacja ??wlasnie mam z nimi problem 18.01.2011 przez telefon zgodzilem sie na zalozenie strony internetowej.W tym samym dniu po przeczytaniu opinii o tej "firmie"napisalem do nich meila z rezygnacja.Wiec dostalem odpowiedz od nich:Szanowny Kliencie, Zgodnie z warunkami umowy, którą Pan zawierał dnia 18.01.2011 strona internetowa zostanie zamknięta po zakończeniu umowy, czyli po 12 miesiącach. Oczywiście pod warunkiem złożenia rezygnacji w formie pisemnej na adres korespondencyjny firmy, co najmniej na pół roku przed datą upływu obowiązywania umowy. Usługa jest na chwilę obecną dla Pana już zrealizowana i nie możemy wycofać zamówienia. Zawarcie umowy droga telefoniczną było wiążące i jej warunki obowiązują obydwie strony.
W celu odpowiedzi na poniższą wiadomość prosimy skorzystać z formularza kontaktowego znajdującego się pod linkiem moderacja

Do dnia dzisiejszego jestem nekany telefonicznie przez nich.
Napisalem ponownie do tej "FIRMY";
Jeżeli twierdzą Państwo, że doszło do zawarcia umowy to uważam ją za nieważną, gdyż nie zostały mi przez Państwa dostarczone warunki umowy na piśmie, czy to drogą elektroniczną, czy chociażby przesłane faksem. Zostałem wprowadzony w błąd. Nie rozumiem jak można zaprojektować i wykonać stronę internetową w ciągu dwóch godzin od chwili rzekomego zawarcia umowy (co wynika z treści listu otrzymanego od Państwa). Jednocześnie nadmieniam, że nie został przeze mnie zaakceptowany projekt strony internetowej, którą mieliby wykonać graficy z Państwa firmy. Nie dostarczałem też żadnych materiałów (zdjęć) niezbędnych do stworzenia strony internetowej. Państwa praktyki należy uznać za niezgodne z dobrymi obyczajami.
W związku z powyższym nie jestem zainteresowany ofertą przedstawioną mi przez Państwa firmę.
Egzemplarz mojego oświadczenia zostanie przesłany do Państwa drogą pocztową za zwrotnym poświadczeniem odbioru.

Dzis otrzymalem fakture za "usluge" nie bardzo wiem co zrobic bo w regulaminie tej"FIRMY" napisane jest....(warunki umowy tej "FIRMY") moderacja uruchomi usługę czyli stronę w ciągu 2-5 dni roboczych i bezpłatnie umieści oryginalną treść typu tekst lub grafika przesłaną przez Klienta w formie elektronicznej w ciągu 2 tygodni.

Mam juz ich dosc i nie wiem co z tym zrobic

Pozdrawiam

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Profesjonalna firma zawierająca umowę przez telefon, warto poprosić (list polecony z potwierdzeniem odbioru) o przesłanie:
- treści umowy którą zawarto
- potwierdzenia zawarcia umowy
- korespondencji z przekazanymi danymi firmy i informacjami które miały znajdować się na przygotowanej stronie www. oraz potwierdzenie tych informacji przez zlecającego (na jakiej podstawie przygotowano stronę)
Na stronie tej firmy jest logo Rzetelna Firma referencji brak, można je wystawić ale w takim przypadku muszą ją zaakceptować a jak będzie negatywna to nie potwierdzą. Warto zapytać w Rzetelnej Firmie jak to jest, że tak postępująca firma jest uznana za rzetelną, kontakt do firmy na stronie: Rzetelna Firma

Dziekuje za odpowiec tylko zastanawiam sie jakie to moga byc skutki prawne(umowa tel.byla nagrywana).Chodzi mi o to ze jako osoba prywatna mam 10dni na zerwanie umowy ale jako przedsiebiorca to ??nie wiem jak to ugrysc.Dzis odczytalem nowego meila:

Zawiadomienie moderacja
moderacja informuje, że w dniu dzisiejszym (tj. 31 stycznia 2011 r.) spółka
moderacja podpisała ze spółką moderacja Umowę sprzedaży
zorganizowanej części przedsiębiorstwa (dalej „Umowa”). Na podstawie Umowy moderajca sprzedał
na rzecz spółki moderacja zorganizowaną część przedsiębiorstwa obejmującą
m.in.:
Prawa i obowiązki z umowy na świadczenie przez moderacja usługi „Twoja
Strona WWW”, zawartej w dniu 18.01.2011 z firmą ..........
Tym samym moderacja przystąpiło z dniem 31.01.2011 r. w miejsce moderacja do umowy
o świadczenie usługi „Twoja Strona WWW”.
W związku ze sprzedażą zorganizowanej części przedsiębiorstwa moderacja będzie świadczyć usługę „Twoja Strona WWW” na rzecz ................... do końca trwania umowy na warunkach na jakich została zawarta w dniu 18.01.2011.
Jednocześnie moderacja będzie wystawiało faktury z tytułu świadczonych usług, a
wszelkie płatności powinny być dokonywane na wskazany na poniżej numer rachunku bankowego należący
do moderacja
Wszelkie płatności z tytułu nieuregulowanych faktur wystawionych dotychczas przez moderajca, prosimy dokonywać na rzecz moderacja
Poniżej zamieszczamy zestawienie nieuregulowanych na dzień 31.01.2011 r. zobowiązań:
...................................
Wymienione powyżej, jak i wszelkie przyszłe zobowiązania, wynikające z faktur za świadczoną
usługę, należy dokonywać na rzecz:
moderacja
Nr dokumentu Data
wystawienia Kwota brutto Termin
płatności
Pozostało do
zapłaty
FV 11011800016 18.01.2011 1.351,65 zł 25.01.2011 1.351,65 zł
Razem: 1.351,65 zł.

Aha sprawdzilem te firme na necie i....faktycznie jest, tylko NIP niezgadza sie he,a niebardzo bym chcial widziec komornika w moich drzwiach:(

Proszę unikać danych osobowych. Nie są potrzebne do udzielenia odpowiedzi. Bartata

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Osoba prywatna, konsument ma prawo odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni, niestety przedsiębiorca takiego prawa nie ma http://www.serwisprawa.pl/porady_prawne,28,1688,zawarcie-umowy-przez-telefon-jest-prawnie-skuteczne-i-rodzi-obowiazek-zaplaty-wynagrodzenia. Osobiście usłyszałem w sadzie że jako przedsiębiorca powinienem ze szczególną dbałością i rozwagą podchodzić do zawieranych umów i podejmowanych decyzji. Jeżeli w nagranej umowie są podane warunki co oferują w swojej usłudze a Pan odpowiedział sakramentalne "tak" to umowa jest zawarta, co najwyżej można spierać się (sądzić) o jakość wykonanej usługi, wywiązania się z oferowanej umowy. jak w umowie oferowali wykonanie strony bez szczegółowych ustaleń co do szczegółów to z umowy wywiązali się nawet jak jest to tylko szablon.
Ja już mam zasadę żadnych ofert darmowych, promocji, telefonicznych rozmów na takie tematy, nawet operatora internetu z którego usług korzystam od lat proszę o przesłanie szczegółów oferty czy promocji dopiero po zapoznaniu się udaję się do biura i tam podpisuję umowę/aneks po ponownym zapoznaniu się. Skuteczną metodą w przypadku takich oferentów jest wypowiedzenie "nie wyrażam zgody na nagrywanie rozmowy" po kilku wypowiedzianych słowach oferenta gwarantuję że zakończą rozmowę bardzo szybko, sprawdzone działa.

Cała akcja ma finał sądzie.
Mam wezwanie (jako świadek) na jutro

Sprawa w sądzie dobry początek, ale to jeszcze nie wszystko ciekawe jaki będzie finał ??.

Sprawa troche sie przeciągnie
Ale to z winy tych lturzy poskładali doniesienia.
na 10 swiatków zaposzonych na te samągodzinę co ja, przyjechał tylko trzech.
Mo drodzy kiedyś powiedeliśmy A składając doniesienia, teraz trzeba to dokończyc i powiedzec B.
Koszt dojazdu zwracają.
A przy okazji Wrocław - pięke miasto

Trzech świadków a FV ile wystawionych, jeszcze wyjdzie że znikoma szkodliwość czynu :(

Byłem przesłuchiwany jako świadek w dniu 20-12-2012 w Sądzie Rejonowym mojej miejscowości (pomoc prawna między sądami) więc nie musiałem jechać 400 km pociągiem do Wrocławia (przyznaję ładne miasto). Jeżeli ktoś będzie znał wyrok to proszę podajcie na forum.

Sprawa w dalszym ciągu się toczy w Sądzie Okręgowym we Wrocławiu III Wydział Karny. Sygnatura Akt III K 309/11 W dniu dzisiejszym Sąd przesłuchiwał wezwanych świadków.

Właśnie odebrałem wezwanie na przesłuchanie także w charakterze świadka w/w sprawie na 20 01 2015r. A ja już myślałem że sprawa zakończyła się i sprawiedliwości stało się zadość. Po tylu latach wracać do tego ....
W jaki sposób nie jechać ponad 350km ?

Ja też byłem niedawno przesłuchany w miejscu właściwym dla ....

Powrót