internet w zakładzie karrnym???

• Autor wątku Autor wątku 13a
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
1

13a

Mam pytanie czy istnieje mozliwość skorzystania z internetu w pilnej sprawie??(tzn.Przelanie swojej wypłaty na utrzymanie dzieci) Osadzony zanim trafił do ZK dostał wypłate na konto i nie zdazł jej pobrać aby przekazać rodzinie.Czy jest taka mozliwość?zakładając ,że w danym ZK jest podłączony internet.Proszę o odpowiedż jeśli ktoś coś wie na ten temat :) dziękuję :)

Z tego co wiem takiej możliwości nie ma ale może napisać listownie polecenie przelewu na inne konto z potwierdzeniem ZK ze tam przebywa i ze podpis jest jego. To dluga droga b listy będą krązyć i krązyc tak że jezeli w ciagu 2 3 miesięcy moze wjśc na przepustke nie warto się trudzic. Jest prostrzy sposób niech poda zaufanej osobie kody dostepu i dana osoba internetem to zrobi bez całego zamieszania.

internet

Mam kod do konta ,mam internet w domu.Problem jest w tym ,ze to jest konto norwerskie i niestety ja nie znam jezyka ,próbowałam zrobić przelew na swoje konto ale nie dałam rady.A kasa mi sie konczy i normalnie krew mnie zalewa, dla osoby która jest w Zk to zajełoby 2 minuty ,tylko żeby była szansa dostepu do internetu.

A nie możesz skorzystać ze słownika polsko-norewskiego? Myślę, żę przebrnięcie przez trudności językowe zajmie mniej czasu niż przebrnięcie przez wszelkie procedury w ZK...

internet

Oczywiscie , że ze słownikiem w reku próbuje to zrobic ,ale uwierz wcale nie jest to łatwe , połowy takich słówek nie ma, albo są podobne, co nie znaczy ,ze prztłumaczenie ich jest dokładne , wrecz przeciwnie jedna literka inna i znaczenie całkiem inne.Mysle ,ze mi się udało ale przekonam się w poniedziałek.Pozdrawiam :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót