Internetowa rejestracja bezrobotnego w UP

• Autor wątku Autor wątku Pytajnikx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pytajnikx

Użytkownik
Odpowiedzi
124
Witam, chcę zarejestrować się przez internet w Urzędzie Pracy, ażeby otrzymać wyznaczony termin kiedy mam się zgłosić do UP, jednak chcialabym dowiedziec się czy jesli wypelnię coś źle we wniosku internetowym to czy bedzie jeszcze szansa pozniej w UP ażeby to skorygowac, zmienic?

Oczywiście, że tak.

Nie bardzo wiem co mam zaznaczyć przy pytaniach:

10. Podlegam obowiązkowi ubezpieczenia społecznego lub zaopatrzenia emerytalnego (nie dotyczy ubezpieczenia społecznego rolników).

11. Podlegam obowiązkowi ubezpieczenia zdrowotnego (odpowiedź nie ma wpływu na ustalenie statusu na rynku pracy).
z tytułu:

Do wyboru TAK lub NIE. Jestem ubezpieczona przy rodzicach którzy pracują na umowę o prace. Jeśli w 11 pytaniu mam zaznaczyć TAK, to w rubryce "z tytułu' co nalezy wpisac?

Jeszcze raz proszę o pomoc, dlaczego podczas rejestracji przy tej ankiecie kiedy wypełnię wszystkie pytania - odpowiedzi tak / nie to wyskakuje mi ze moge zarejestrowac sie jako poszukujaca pracy i nie mogę tego zmienic na rejestrację jako bezrobotna?

Pytajnikx napisał:
Jeszcze raz proszę o pomoc, dlaczego podczas rejestracji przy tej ankiecie kiedy wypełnię wszystkie pytania - odpowiedzi tak / nie to wyskakuje mi ze moge zarejestrowac sie jako poszukujaca pracy i nie mogę tego zmienic na rejestrację jako bezrobotna?
Żeby na to pytanie odpowiedzieć musiałabym znać wszystkie Twoje odpowiedzi na wszystkie pytania.... Treść pytań również.
Pytajnikx napisał:
Nie bardzo wiem co mam zaznaczyć przy pytaniach: 10. Podlegam obowiązkowi ubezpieczenia społecznego lub zaopatrzenia emerytalnego (nie dotyczy ubezpieczenia społecznego rolników).
A podlegasz?
Pytajnikx napisał:
Nie bardzo wiem co mam zaznaczyć przy pytaniach: (...)11. Podlegam obowiązkowi ubezpieczenia zdrowotnego (odpowiedź nie ma wpływu na ustalenie statusu na rynku pracy). z tytułu: Do wyboru TAK lub NIE. Jestem ubezpieczona przy rodzicach którzy pracują na umowę o prace.
Aktualnie jesteś ubezpieczona przy rodzicach, więc na tą chwilę należy zaznaczyć TAK...

Napisz, w których pytaniach zaznaczasz "tak".

Powrót