N
nika0004
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Witam. Chciałabym sie dowiedzieć czegoś na temat firmy windykacyjnej a mianowicie czy ma ona prawo żądać ona ode mnie kserokopii mojego dowodu osobistego? A mój problem polega na tym iż jakiś czas temu dostałam od wyżej wymienionej firmy list iż mam zadłużenie które oni wykupili i mam sie z nimi skontaktować. Po moim telefonie do tej firmy dowiedzialam sie ze to nie moja osoba jest dłużnikiem tylko ktoś znacznie starszy ode mnie ( pani po 50)
ale ma te samo nazwisko i imie oraz mieszka w Szczecinie jak ja. Nadmieniam że nigdy nie miałam nic wspólnego z firmą która mój dług sprzedała. Do dzisiejszego dnia dostaję listy od intrum grożą mi sądem kolejnymi odsetkami i nie dają mi spokoju? W jaki sposób mam to zakończyć ? Żadają ode mnie ksero dowodu żeby sprawdzić moje dane a ja nie chcę wysłać bo obawiam się że mnie w ten dług wrobią. Proszę pomóżcie
ale ma te samo nazwisko i imie oraz mieszka w Szczecinie jak ja. Nadmieniam że nigdy nie miałam nic wspólnego z firmą która mój dług sprzedała. Do dzisiejszego dnia dostaję listy od intrum grożą mi sądem kolejnymi odsetkami i nie dają mi spokoju? W jaki sposób mam to zakończyć ? Żadają ode mnie ksero dowodu żeby sprawdzić moje dane a ja nie chcę wysłać bo obawiam się że mnie w ten dług wrobią. Proszę pomóżcie