J
Ja Malinowski
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 1 175
Złożył apelację?marysia55 napisał:Adwokat prowadzący moja sprawę był mocno zdziwiony.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Złożył apelację?marysia55 napisał:Adwokat prowadzący moja sprawę był mocno zdziwiony.
marysia55 napisał:Próbowałam to wyjaśnić lecz sąd nie bardzo mnie słuchał.
Z sądownictwem w Polsce problemów wiele, jednak:Alladyn_A napisał:to jest własnie problem sądownictwa w Polsce
Sąd jest od badania przedmiotu sprawy i nie może kierować się reputacją, którejś ze stron. Przeciwnie, musi zachować obiektywizm. Choćby po jednej stronie sporu stał Hitler a po drugiej Matka Teresa.Alladyn_A napisał:firma o złej reputacji
Nie wiemy czy tak było (dłużniczce jedynie to się wydawało). Sądy dwóch instancji uznały, że dowody wskazują, iż należy się kwota XX.Alladyn_A napisał:pomnaża dług do wartości xx
Oczywiście, że byłoby miło, gdyby sąd zaprosił każdego z uczestników postępowania na kawę i w przyjemnej atmosferze, ciepłym głosom wyjaśnił każdy aspekt sprawy w sposób możliwy do pojęcia przez danego zainteresowanego. Tylko to niestety niemożliwe. Przegrywający proces, jeśli działał w przeświadczeniu, że ma rację, zawsze będzie czuł się oszukany, zignorowany, itp. (nawet jeśli jego przeświadczenie nie miało żadnych podstaw w rzeczywistości).Alladyn_A napisał:dla mnie ważne jest jak to odebrała marysia55 i że będzie przez resztę życia żyła z poczuciem ... "niewysłuchania?"