E
Emilija
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 24
Witam, mam dług który wykupiła Intrum Justitia. Dług jest teraz na 10000 zł. Próbowałąm się z nimi porozumieć ale bezskutecznie. Sprawa trafiła do komornika, który wszczął czynności egzekucji ruchomości. Całe szczęście nie było mnie w domu. Telefonicznie porozumiałąm się z komornikiem na wpłaty po 300 zł miesięcznie ( dochód to łącznie 1300zł, z czego 700zł to stypendium socjalne). Wpłacam te raty od października regularnie, czasem więcej jak mam. Dostałam pismo ostatnio od Intrum Justitia że ,, Wobec faktu iż unika Pani spłaty zadłużenia, które na dzień 3-02-2015 wynosi 10,121zł oraz odmawia Pani jakiejkolwiek współpracy z Kokornikiem sądowym wierzyciel rozważa wystąpienie do ww. organu egz. o niezwłoczne podjęcie czynności terenowych w miejscu zamieszkania dłużnika oraz wystąpi z wnioskiem na wykonanie czynności egz. w miejscu pracy dłużnika.''
Zadzwoniłam do nich- na infolini Pan nie wie o co chodzi, bo wpłaty są. Zadzwoniłam do komornika, że moje wpłaty nie są sensowne i wierzyciel nie jest usatysfakcjonowany i oni jak dostaną pismo to przeprowadzą takie czynności.
Ktoś mi poradził, aby złożyć skargę do wierzyciela i skargę na komornika, który z nadużyć jest znany. Ja się w żadnym wypadku nie uchylam od płatności i płacę maksymalnie tyle i ile moge- mam jeszcze umowę na spłatę z Ultimo i dwoma innymi komornikami.
Prosze o pomoc co dalej mogę z tym zrobić. Odbieram wszystkie telefony od nich i płacę regularnie. Do czego mam prawo w takiej sytuacji? Proszę o pomoc.
Zadzwoniłam do nich- na infolini Pan nie wie o co chodzi, bo wpłaty są. Zadzwoniłam do komornika, że moje wpłaty nie są sensowne i wierzyciel nie jest usatysfakcjonowany i oni jak dostaną pismo to przeprowadzą takie czynności.
Ktoś mi poradził, aby złożyć skargę do wierzyciela i skargę na komornika, który z nadużyć jest znany. Ja się w żadnym wypadku nie uchylam od płatności i płacę maksymalnie tyle i ile moge- mam jeszcze umowę na spłatę z Ultimo i dwoma innymi komornikami.
Prosze o pomoc co dalej mogę z tym zrobić. Odbieram wszystkie telefony od nich i płacę regularnie. Do czego mam prawo w takiej sytuacji? Proszę o pomoc.