Intrum Justitia- Jak nie dać się przez nich oszukać?!

• Autor wątku Autor wątku kinia081
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kinia081

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witajcie
Na wstępie chciała bym zaznaczyć że jeśli piszę w złym dziale to Przepraszam i proszę o przeniesienie.

A więc:
Może zacznę od tego iż w 2007 roku będąc młodą wkraczającą w powagę życia osobą, zabrałam się za dorabianie na własne wydatki i wkroczyłam do Firmy AVON z buciorami ;) jako "konsultantka". Niestety pod koniec owego roku zostałam wykiwana przez koleżankę i pozostałam z kosmetykami o wartości 150zł i bez kasy. Oczywiście wiedząc że pieniążki muszę wpłacić, chodziłam po koleżankach wciskając im kosmetyki, które miałam. Niestety nie udało mi się zebrać całej kwoty i wpłaciłam co miałam. No i jak to młoda dziewczyna szybko zapomniałam o tym że zapłaciłam im jakieś 100zł mniej :confused: Niestety szanowna firma AVON szybko przypomniała mi o zadłużeniu i otrzymałam przedsądowe upomnienie. Wystraszona poleciałam do rodziców i zadłużenie zostało zapłacone w grudniu 2008 roku. Wszak o sprawie już dawno zapomniałam i cieszyłam się smakiem bezproblemowego średniej klasy życia, aż tu bach!! Tydzien temu dostałam list od firmy Intrum Justitia, iż działając na zlecenie firmy AVON pragną, abym spłaciła zadłużenie w obec danej firmy i to w wysokości 189,39zł!!! Oczywiście chcąc nie chcąc wyszperałam dowód wpłaty do fimy AVON, po czym złapałam za telefon i dzwonię. Tuż po chwili odbiera jakaś Pani, której odrazu zameldowałam sprawę, i co?! Od pani dowiaduję się że na "REKLAMACJĘ" jest już za późno, ponieważ sprawa jest z 2008 roku i oczywiście mogę im przesłać dowód wpłaty, ale ona wątpi czy by coś to dało, ponieważ oni taki dług wykupili i teraz im mam uregulować zadłużenie:-o Mało tego, pytam czemu o 89.39zł więcej to mi pani mówi że nie tyle więcej tylko u nich w komputerze jest kwota 195zł, oszalałam!! :mad: Burdel i tyle....

Powiedzcie mi co w tej kwestii mogę zrobić?!
Czy mam możliwość poprostu ponownego zadzwonienia do Pani i poinformowania jej o tym iż sprawa jest już przedawniona i nie musze się już dalej bawić w telefony, kserowania, wysyłania,...?! Czy poprostu przesłać im ten dowód wpłaty i czekac co dalej.

Z góry Dziękuję za pomoc

Podobnych postów setka na forum. Skorzystaj z opcji Szukaj...a szczególnie do wątku o Firmach windykacyjnych- jak z nimi postępować.

Czy poprostu przesłać im ten dowód wpłaty i czekac co dalej.
Jeśli chcesz cokolwiek przesyłać, to tylko jego KSERO. Z jedynego oryginału to by się bardzo ucieszyli :D

Bez obaw, oryginału bym im nie przesłała
Oczywiście już po zalogowaniu się korzystałam z opcji "szukaj", ale jest to dość męczące. Ponieważ jest dużo postów odnośnie firm windykacyjnych, ale żeby znaleźć coś konkretnego trzeba poświęcić troszkę czasu. Wiem, wiem... ciągłe pytanie o to samo ( tak jak moje) też są dla was męczące, ale dla osoby nie znającej się jeszcze na tym forum, nie jest łatwe znalezienie konkretu, dlatego też pytałam i oczekiwałam że znajdzie się ktoś lubiący się powtarzać :D i poda mi coś konkretnego.

Ech. O ile jesteś bogatsza? O wiedzę. Tylko kilka rzeczy w życiu nie jest męczących a nawet przyjemnych....:)

Nawet przyjemność wielokrotnie powtarzana może stać się męcząca :D

Powrót