Intrum Justitia - mandat z przed 9 lat

• Autor wątku Autor wątku Kioskarka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kioskarka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Dzień dobry,

W dniu dzisiejszym (14.07.16 r.) otrzymałam wezwanie do zapłaty od firmy wymienionej w temacie. Z całego pisma wynika to, iż mam zapłacić im 226,63 zł za niezapłacony mandat z 2007 roku. Dodam, że w tym też roku miałam 16 lat, więc niepełnoletnia.

Od tamtego też roku, nie dostałam żadnego pisma od owej firmy, a nawet nie było żadnego zawiadomienia o sprawie w sądzie. Rodzice też w ogóle nie byli poinformowani. W piśmie również jest wskazana firma rzekomo wierzyciela.

Rozmawiając z konsultantką Intrum Justitia, poinformowałam ją, iż u mnie w mieście komunikacją miejską i mandatami zajmuje się ZDMiKP, a nie ZDMiK. Nie sądzę, żeby to była literówka, ponieważ w dwóch zdaniach jest taki sam błąd.

Dodam jeszcze, że MZK w Bydgoszczy zazwyczaj współpracuje z J. Kuną, a nie sądzę, żeby dla tej jednej sprawy wybiegali przed szereg.

Czytałam tutaj na forum o złożeniu pisma do Prezesa Intrum Justitia, ale nie mam pewności, czy nazwisko w poście z 2012 roku będzie aktualne, żeby trafiło do odpowiedniej osoby.

Pozdrawiam serdecznie.

Powrót