intrum justitia Orange

• Autor wątku Autor wątku parken
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
P

parken

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam !
Sprawa ma się następująco:
a)01.01.12r zerwałem umowę z Orange:
-umowa ta była zerwana przed czasem prze co udałem się do salonu aby pani w salonie wyznaczyła kwotę do spłaty :275,84 zł. Była ona płatna do 22,01,12r. Wpłaciłem tą kwotę w należytym terminie. Myślałem że to już wszystko...
b)-Dnia 02,11,12r. nadano pismo od Intrum Justitia "Dług kupiony, wezwanie do zapłaty" w kwocie 135,24zł. Zadzwoniłem do tej firmy aby wszystko wyjaśnić: Pani była nie miała powiedziała aby wysłać ksero dowodu wpłaty, Ksero wysłałem dnia 09,11,12r. Pare dni później zadzwoniła osoba z tej firmy i powiedziała, że data wpłaty na dowodzie wpłaty jest nie czytelne i aby to poprawić. W między czasie 12,11,12r zostało nadane pismo z firmy windykacyjnej "Zawiadomienie o wizycie inspektora terenowego". Dnia 16,11,12r. Wysłałem ponownie Dowód wpłaty z poprawioną datą. Nie było żadnego odzewu. Wkońcu dnia 20,11,12r. nadano kolejne pismo tym razem "Wniosek o osobiste stawiennictwo" W którym jest napisane iż, "Wnosimy o osobiste stawiennictwo do dnia 27,11,12r godz 12:30 w siedzibie .............. lub dokonanie płatności 136,03 do dnia 30,11,12r na numer konta ..............
Brak kontaktu z Pana strony traktujemy jako potwierdzenie dokonania płatności we wskazanym wyżej terminie" Dodam że nie pojadę do Warszawy ponieważ mam do stolicy 450 km. Nie wiem co robić pomocy ;/
Z góry dziękuję za jak najszybszą odpowiedź co mam dalej robić :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót