Intrum Justitia - smsy i listy pomimo umorzenia.

• Autor wątku Autor wątku mateusz881
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mateusz881

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
Witam,

Miałem problem z Intrum Justitia, sprawa w efekcie wylądowała najpierw w sądzie w Lublinie, nastepnie zostala przeniesiona do sadu w moim rodzinnym miescie. Suma sumarum nawet nie dostalem powiadomienia o rozprawie, tylko odrazu bezposrednie pismo z sadu, iz sprawa przeciwko mnie zostala UMORZONA. Od zapadniecia decyzji dalej dostaje wezwania do zaplaty oraz smsy. Oczywiscie zaden z listow nie jest polecony. Moge w takiej sytuacji zwrocic sie do sadu, ew. wystosunkowac jakis list do Intrum, aby dali mi najzwyczaniej spokoj?

Dziekuje.

Moge w takiej sytuacji zwrocic sie do sadu,
Tylko jeśli przekroczą granicę "nękania", (ewentualnie powództwo o ustalenie-ale tu nie podam szczegółów)
Postanowienie o umorzeniu postępowania jest wydawane w razie zaistnienia przeszkód o charakterze procesowym. Nie stanowi ono merytorycznego rozstrzygnięcia sprawy. Powaga rzeczy osądzonej jest zaś cechą orzeczeń o charakterze merytorycznym.
Wiec nie tylko będa pana meczyli pismami i smsami, możliwe jest też wniesienie kolejnego powództwa z ich strony....a nóż-widelec i przegapi pan termin na wniesienie sprzeciwu?

mateusz881 napisał:
iz sprawa przeciwko mnie zostala UMORZONA.
umorzona została sprawa, nie dług. widać przedawniony, skoro stchórzyli. będą polować na twój błąd, więc pilnuj poczty poleconej

Powrót