Intrum justitia - windykacja za rate z 98r!

• Autor wątku Autor wątku JJanuszek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

JJanuszek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam dostałem dzisiaj pismo z firmy Intrum justitia.
Z tego co się dowiedziałem jest to windykacja za niespłaconą ratę(jedną) z 98 roku!! Proszę o pomoc, niżej zamieszczam pismo które dostałem.

wjx7a8.jpg

Nic nie wpłacaj, nic nie działaj - jedynie pilnuj listów poleconych z E-sądu w Lublinie, w razie nakazu zapłaty wnieś zarzut przedawnienia - ważne abyś podczas rozmowy telefonicznej nie uznał długu. To są hieny - ich miejsce jest na pustynii.

A co tu można pomóc i w czym? Roszczenie dawno dawno przedawnione, myślisz że dlaczego taka promocję ci oferuja? :)
Reszta jak w poście wyżej. Z tym że z e-sądu to pozew raczej nie przyjdzie lecz z sądu rejonowego. Jeśli w ogóle będzie...

Witam, dziś dostałem telefon z firmy windykacyjnej że w przyszłym tygodniu umieszczą mnie na Krajowej liście dłużników. Czy to możliwe? Do tej pory nie otrzymałem żadnego listu z sądu czy to rejonowego czy e-sądu.

Pozdrawiam

JJanuszek napisał:
Witam, dziś dostałem telefon z firmy windykacyjnej że w przyszłym tygodniu umieszczą mnie na Krajowej liście dłużników. Czy to możliwe?
Pogoń ich na bambusa, niech nawet listę do Putina wyślą. Wpiszą do KRD, to wniesiesz zastrzeżenie. Poza tym taki wpis to straszny nie jest.

Powrót