Intrum Justitia Zawiadomienie o windykacji bezpośredniej

• Autor wątku Autor wątku Paweł666
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Paweł666

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, dostałem niestety w dniu dzisiejszym takie pismo,"... otrzymał zlecenie na odzyskania zadłużenia względem KZKGOP..."
jest jeszcze informacja odnośnie wizyty :!:
"Wyjaśniamy że działania operacyjne przez pracownika terenowego związane są z bezpośrednią wizytą w siedzibie dłużnika. Celem ustalenia terminu wizyty czekamy a kontakt telefoniczny"
opłata za przejazd jest z 8.7.2014 i prosze o odpowiedź na kilka pytań:

czy po tym okresie dług ten jest przedawniony ?
czy zwykle pisemne wezwanie do zapłaty przerywa bieg przedawnienia ?

w rogu pisma widze prócz adresu samej firmy windykacyjnej też zapisany adres "sąd rejonowy dla m.st Warszawy
KRS... Nip..." może to głupie pytanie ale co oznacza ten zapis gdyż nie wydaje mi się by to pismo było postępowaniem sądowym..:confused:

dzięki wielkie tak też myślałem ale jednak wolałem się upewnić :)
a tak z czystej ciekawości już bardziej co oznacza ten adres w rogu "sąd rejonowy dla m.st Warszawy KRS... Nip..." który znajduje się obok adresu zacnej instytucji Intrum Justitia ? Nadmienie że list też był zaadresowany na kopercie w "backoffice" w Białymstoku

Paweł666 napisał:
a tak z czystej ciekawości już bardziej co oznacza ten adres w rogu "sąd rejonowy dla m.st Warszawy KRS... Nip..." który znajduje się obok adresu zacnej instytucji Intrum Justitia ?[/quote

oznacza chyba gdzie została zarejestrowana firma, oprócz tego krs, nip powinno być napisane lub wymieniona kwota kapitału zakładowego

Powrót