Intrum, nakaz zapłaty

• Autor wątku Autor wątku pawel3012
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawel3012

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie, mam dług w firmie intrum ktorej przedstawiać nie trzeba nikomu, otóż przyszedł mi NAKAZ zapłaty z sądu w Lublinie, kwota nie duża bo 1400zl dług oczywiście jak najbardziej mój. Problem polega na tym , że pisząc z nimi emaile o rozłożeniu długu na 3-4 raty , dostałem odpowiedź iż rozpatrzyl mój wniosek negatywnie . Pytanie teraz brzmi co dalej ? Czy jeżeli będę wpłacał na ich konto pieniądze mimo iż odrzucili wniosek o rozłożenie na raty długu (mam zamiar zrobić to w 3 ratach) czy będę miał na karku komornika?. Proszę o radę co w tej sytuacji mam robić.

Kiedy przyszedł nakaz? Co to za sprawa? W sporej ilości wypadków można sie skutecznie obronić.

Nakaz przyszedł 15.01.2015 Jest to sprawa z Orange wypowiedzenie umowy. Wydatek 1400zl, postanowiłem to jednak zapłacić po 10-atym przeleje im całość i po problemie. Tylko teraz pytanie moje co dalej? czy oni sami wyczyszczą mi BIK i inne tego typu instytucje? Jak to dalej wyglada?

pawel3012 napisał:
czy oni sami wyczyszczą mi BIK i inne tego typu instytucje? Jak to dalej wyglada?
Nie ma "BIK i inne tego typu instytucje". BIK jest jeden w swoim rodzaju, a na pewno tej sprawy w BIK nie ma.
Co najwyżej w KRD, BIG Infomonitor, ERIF. Jeżeli jest tam wpis o tobie, to od momentu spłaty policz 21 dni i wpisu nie ma prawa być. Jeśli nie wykreślą, możesz ich pociągnąć na dobre pieniądze.

Powrót