Intrum-Sąd-Komornik

• Autor wątku Autor wątku radziejandrzej
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

radziejandrzej

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam,
na stronie e-sądu Lublin, weszła sprawa z Intrum, po zczytaniu przeze mnie nr sprawy, przed otrzymaniem stosownych dokumentów, postanowiłem zapłacić. Zapłaciłem kwotę, którą dochodziło Intrium 10 maja na jej konto podając nr sprawy i tytuł rejestru w ich bazie i z tego co widzę 17 maja Intrum wystąpiła do sądu o klauzulę wykonalności na całą kwotę mimo, że została tydzień wcześniej zapłacona zgodnie z dochodzoną kwotą. A mimo tego wystąpiła do komornika o ściągnięcie całości na podstawie klauzuli wykonalności, pismo otrzymałem w piątek z porozbijanymi kwotami kwoty głównej na 4 części, do której naliczono odrębne koszty komornicze. Co robić? Prosze o pilną pomoc, pozdrawiam/

Teraz to tylko wyciągnięcie dokumentów z Intrum potwierdzających termin zaksięgowania !!
wpłaconej kwoty. Może to być droga przez mękę. Komornikowi trzeba dać kserokopie dowodzące spłatę należnej kwoty przed terminem wszczęcia egzekucji i złożenie do sądu wniosku o wstrzymanie postepowania egzekucyjnego przez komrnika (w załączeniu wszystkie dokumenty potwierdzające). Trzymam kciuki.

Powrót