H
homosapiens
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Wczoraj kolo 22 policja aresztowała i wywiozła na izbę wytrzeźwień mojego ojca (52l.). Wywlekli go z jego prywatnego mieszkania to którego nie wiem jakim cudem weszli. Policję wezwał prawdopodobnie któryś z sąsiadów bo ojciec stłukł dość spore lustro i było trochę hałasu. O całym incydencie dowiedziałem się dziś rano i pojechałem odebrać ojca z izby - 30km. Na miejscu okazało się, że ma ślady pobicia, a mianowicie podbite oko, spuchnięte i ogromny siniak. Wyjechał z domu bez zadrapania.
Ojciec powiedział mi, że dostał kopniaka w twarz kiedy leżał na ziemi skuty kajdankami, potraktowany został również gazem łzawiącym.
Kiedy zapytałem funkcjonariusza dlaczego ojca pobili, i czy mogę zgłosić skargę, powiedział, żeby spokojnie to sobie przemyśleć bo ojciec uderzył policjantkę. Zapytałem czy mogę przeczytać protokół a policjant odmówił i powiedział, że na komisariacie w mojej miejscowości będę mógł go przeczytać bo policjanci stamtąd go przywieźli. Więc w poniedziałek planuję wizytę na komisariacie miejscowym.
Mam pytanie:
Gdzie tak naprawdę mogę przeczytać protokół z zatrzymania i dalszych czynności?
Czy mogę poprosić o nazwiska funkcjonariuszy, którzy zajmowali się ojcem?
Gdzie powinienem się udać, żeby sprawie nie utarli łba kumple na komisariacie?
Dziękuję za wszelką pomoc.
Ojciec powiedział mi, że dostał kopniaka w twarz kiedy leżał na ziemi skuty kajdankami, potraktowany został również gazem łzawiącym.
Kiedy zapytałem funkcjonariusza dlaczego ojca pobili, i czy mogę zgłosić skargę, powiedział, żeby spokojnie to sobie przemyśleć bo ojciec uderzył policjantkę. Zapytałem czy mogę przeczytać protokół a policjant odmówił i powiedział, że na komisariacie w mojej miejscowości będę mógł go przeczytać bo policjanci stamtąd go przywieźli. Więc w poniedziałek planuję wizytę na komisariacie miejscowym.
Mam pytanie:
Gdzie tak naprawdę mogę przeczytać protokół z zatrzymania i dalszych czynności?
Czy mogę poprosić o nazwiska funkcjonariuszy, którzy zajmowali się ojcem?
Gdzie powinienem się udać, żeby sprawie nie utarli łba kumple na komisariacie?
Dziękuję za wszelką pomoc.