Ja mam długi a ściągają z męża

• Autor wątku Autor wątku snr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

snr

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Rok temu prowadziłam działalnosć gospodarczą ,w czasie jej trwania brałam kredyty na rozwinięcie mojej działalności .kredyty były spłacane regularnie lecz niestety póżniej zaistniały problemy.dążę do tego ,że na dzien dzisiejszy mam dług w bankach i ich nie spłacam poniewaz nie pracuję ,również mój mąż jest bez pracy oraz nadmienie że mamy 3 dzieci.dziś dowiedzieliśmy się o zajęciu komorniczym na kącie mojego męża ,kąto było puste a my spodziewamy sie w najbliższym czasie zwrotu podatku tytułem ulgi podatkowej na dzieci.czy komornik ma prawo zająć puste kąto i czy może zając piniądze na dzieci....prosze o pomoc

podstawowe pytanie,,,czy mieliście rozdzielność majątkową zawartą przed braniem kredytów?? Oraz czy konto macie wspólne czy każdy z Was ma oddzielne? Zwrot podatku dostajesz Ty czy Twój mąż formarlnie??

Olusiasw.Witam serdecznie. Rozdzielczosci majatkowej nie mielismy,konto jest meza osobiste a zwrot ma byc z naszego wspolnego PIT-u ale z ''okazji'' posiadania dzieci...Wiec pan Komornik zamierza zajac pieniadze jakby dzieci.Jedynymi pieniedzmi na tym koncie od pol roku(czyli od czasu kiedy maz stracil prace)byly comiesieczne wplywy w wysokosci ok. 1000pln od osoby prywatnej ktora nam pomagala.Dodam jeszcze ze oboje nie pracujemy wiec nie posiadamy dochodow.

Powrót