M
MAJSTER XXL
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 78
Otrzymałem pismo z Kancelarii Prawnej:
"Szanowny Panie.
Niniejszym informuję, iż reprezentuję interesy prawne Pana xxxxxxxxxx w sprawie likwidacji szkody związanej z wypadkiem przy pracy jaki miał miejsce w dniu
12.12.2004r. (uwierzytelniony odpis pełnomocnictwa w załączeniu).
Jednocześnie w załączeniu przesyłam Panu kopię wyroku Sądu Rejonowego w xxxxxx z dnia 15.02.2006r. oraz wzywam do wypłaty na rzecz mojego Klienta kwoty 7.000,00 zł tytułem zadośćuczynienia za doznany ból, cierpienie krzywdy moralne.
Powyższą kwotę zgodnie z udzielonym pełnomocnictwem proszę przekazać na podane konto bankowe Kancelarii.
Bank xxxxxxxx
Oddział xxxxxxxx
Nr konta xxxxxxxxxxx
Dokonując wpłaty proszę podać nr sprawy: xxxxxxxx
Z poważaniem r.pr. xxxxxxxxxx"
Wyrok w wielkim skrócie:
"Wyrok w Imieniu Rzeczpospolitej Polskiej
Sąd Rejonowy w xxxxx w wydziale VII Groidzkim w składzie
Przewodniczący:xxxxxxxxx
Protokolantxxxxxxxxxxxx
w obecności oskarżyciela publicznego:
po rozpoznaniu na posiedzeniu w dniu 15 lutego 2006r. w xxxx
sprawy xxxxxxxxx
podejrzanego o to ze w dniu (...) I uznając, iż podejrzany xxxxxxxxxx popełnił czyn polegający na tym ,iż w dniu (...) występek z art. 220 paragraf 2 w zw. z paragraf 1 k.k. i art. 157 paragraf 3 w zw. z
paragraf 1 k.k. w zw. z art. 11 paragraf 2 k.k., na podstawie art. 66 par.1 k.k. i art. 67 par. 1 k.k.
warunkowo umarza postępowanie karne na okres próby wynoszący 1 rok."
Jeżeli będzie to konieczne do rozjaśnienia sprawy mogę umiesciś cały tekst wyroku w nowym poscie.
Jak ja, jako pracownik przełożony powoda mogę sie bronić przed żądaniem zadośćuczynienia za doznany ból, cierpienie krzywdy moralne na rzecz poszkodowanego?
Czy mam szanse wyjść z tego z obronną ręką ? Jak się bronić ?
"Szanowny Panie.
Niniejszym informuję, iż reprezentuję interesy prawne Pana xxxxxxxxxx w sprawie likwidacji szkody związanej z wypadkiem przy pracy jaki miał miejsce w dniu
12.12.2004r. (uwierzytelniony odpis pełnomocnictwa w załączeniu).
Jednocześnie w załączeniu przesyłam Panu kopię wyroku Sądu Rejonowego w xxxxxx z dnia 15.02.2006r. oraz wzywam do wypłaty na rzecz mojego Klienta kwoty 7.000,00 zł tytułem zadośćuczynienia za doznany ból, cierpienie krzywdy moralne.
Powyższą kwotę zgodnie z udzielonym pełnomocnictwem proszę przekazać na podane konto bankowe Kancelarii.
Bank xxxxxxxx
Oddział xxxxxxxx
Nr konta xxxxxxxxxxx
Dokonując wpłaty proszę podać nr sprawy: xxxxxxxx
Z poważaniem r.pr. xxxxxxxxxx"
Wyrok w wielkim skrócie:
"Wyrok w Imieniu Rzeczpospolitej Polskiej
Sąd Rejonowy w xxxxx w wydziale VII Groidzkim w składzie
Przewodniczący:xxxxxxxxx
Protokolantxxxxxxxxxxxx
w obecności oskarżyciela publicznego:
po rozpoznaniu na posiedzeniu w dniu 15 lutego 2006r. w xxxx
sprawy xxxxxxxxx
podejrzanego o to ze w dniu (...) I uznając, iż podejrzany xxxxxxxxxx popełnił czyn polegający na tym ,iż w dniu (...) występek z art. 220 paragraf 2 w zw. z paragraf 1 k.k. i art. 157 paragraf 3 w zw. z
paragraf 1 k.k. w zw. z art. 11 paragraf 2 k.k., na podstawie art. 66 par.1 k.k. i art. 67 par. 1 k.k.
warunkowo umarza postępowanie karne na okres próby wynoszący 1 rok."
Jeżeli będzie to konieczne do rozjaśnienia sprawy mogę umiesciś cały tekst wyroku w nowym poscie.
Jak ja, jako pracownik przełożony powoda mogę sie bronić przed żądaniem zadośćuczynienia za doznany ból, cierpienie krzywdy moralne na rzecz poszkodowanego?
Czy mam szanse wyjść z tego z obronną ręką ? Jak się bronić ?