jak długo czeka się na wypłatę kindergeld

• Autor wątku Autor wątku mari12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mari12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam!

Eks dostała 25 czerwca 2012r, decyzję o przyznaniu zaległego zasiłku rodzinnego na dziecko Kindergeld (2007 - 2010 r), do tej pory nie wypłacono jej tych pieniędzy, czy to możliwe ? miała niby je otrzymać w zeszłym tygodniu i nic zadzwoniła i znowu jej powiedzieli, że musi czekać niby następne dwa tygodnie, dziecko prawnie jest ze mną w Polsce, więc o zasiłek od roku 2010 muszę ja składać wniosek, czy eks mogła już pobrać te pieniądze ? minął już miesiąc od otrzymania decyzji. jak to sprawdzić, nadmieniam, że nie znam j. niemieckiego, więc dzwonienie w moim przypadku nie ma sensu :(

Czas oczekiwania długi dlatego wypłacają zaległe do tyłu

Pieniążki Pańska żona na pewno dostała po otrzymaniu decyzji są na koncie po dwóch trzech dniach przynajmniej ja tak dostałam.Po zmianie przepisów 2010 roku Pan powinien złożyć wniosek na Kindergeld do Familienkasse Nürnberg bezpośrednio wtedy procedura szybciej trwa a pieniażki Panu przyznają na pewno skoro Pan ma dzieci w swoim gospodarstwie domowym.Jeśli żona dostała decyzję to nie ma jakiegoś czekania tylko pieniądze wpływaja.Pozdrawiam

Powrót